Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche ve Amazon’dan AVAX Fiyatını Fırlatan Ortaklık: Sert Yükseldi!

Popüler blockchain ağlarından biri olan Avalanche, Amazon Web Services (AWS) anlaşma sağlarken AVAX fiyatında kayda değer bir yükseliş başladı.

Avalanche ile Amazon Web Services yatırımcıları heyecanlandıran bir ortaklık duyurdu. Bu ortaklık, blokzinciri teknolojisinin işletmeler, kurumlar ve hükümetler tarafından daha fazla benimsenmesine yardımcı olmayı amaçlanıyor. Bu hizmet anlaşması sayesinde Avalanche, Amazon’un bulut bilişim platformuyla ortaklık kuran ilk blokzinciri unvanını kazanmış oldu.

İki şirket arasında sağlanan bu anlaşma sayesinde kişilerin ve kurumların Avalanche sistemi üzerinde düğümler başlatması ve yönetmesi de kolaylaşacak. AWS ayrıca bu ortaklığa paralel olarak Avalanche sisteminin altyapısını ve merkeziyetsiz uygulama (dApp) ekosistemini de destekleyecek.

Ava Labs’in kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer gelişme hakkında yaptğı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Hem bireysel hem de kurumsal geliştiriciler için yasal yetki alanına sahip AWS üzerinde düğümler oluşturabilmek ve ağları anında test edebilmek büyük bir nimet oldu.

Fiyat nasıl etkilendi?

AWS duyurusunun açıklandığı esnada 12,5 dolar civarında fiyatlanan AVAX, bu duyuru sayesinde yaşadığı ani yükselişle %35 yükselerek 16,5 dolara ulaştı ve günlük bazdaki 14,5 dolar seviyelerindeki direncini de kırdı. Yatırımcıların ilgisini üstüne çekmeyi başaran AVAX, stablecoinler haricinde son 24 saatte en çok işlem gören edilen dördüncü kripto para oldu.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %25 yükseliş performansı sergileyen AVAX, haberin kaleme alındığı esnada 15,65 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!