Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador Bitcoin Tahvillerine Bir Adım Daha Yakın: Yasa Onaylandı

El Salvador, uzun zamandır beklenen ve Bitcoin (BTC) tahvillerinin önünü açacak olan dijital menkul kıymetler yasasını onayladı.

El Salvador Yasama Meclisi, Bitcoin tahvillerinin önünü açacak olan ve dijital varlıkların halka arzını yasal bir çerçevede düzenlemek için sunulan dijital menkul kıymetler yasasını onayladı. Dijital varlıkları ihracına yönelik bu yasanın onaylanması Başkan Nayib Bukele tarafından desteklenen Bitcoin tahvilleri (volkan tahvilleri) için önemli bir adım oldu. Ayrıca bu tasarının onaylanmasıyla birlikte tahvillere ek olarak dijital varlıkların yönetimi için yeni bir devlet kurumu oluşturulacağı beyan edildi.

Bu yeni devlet kurumu, El Salvador ve özerk kurumları tarafından yürütülen dijital varlık halka arzlarından elde edilen fonların idaresi, saklanması ve yatırımından sorumlu olacak. Bitcoin destekli bu tahvilin 2022 yılının Mart ayında onaylanması ve aktif hale getirilmesi planlanıyordu fakat bir senedir devam eden ayı piyasası nedeniyle defalarca ertelenmişti. Son olarak yaklaşık 2 ay önce yasa tasarısını yasama meclisine sunulmuştu.

Yasama Meclisine sunulan oylamada dijital varlık yasa tasarısı 62 lehte ve 16 aleyhte oy aldı. Yasaya karşı çıkan muhalif parti üyeleri, Bitcoin tahvillerinin halk için bir faydası olmadığını savundu. Ayrıca muhalifler Bitcoin ile yapılan bu işlemlerin kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve daha fazla borçlanmayı kolaylaştırdığını iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!