Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El Salvador’dan Bitcoin (BTC) Tahvillerinin Önünü Açacak Yeni Yasa Tasarısı

Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador, dijital varlıkların halka arzını yasal bir çerçevede düzenlemek için dijital menkul kıymetler yasa tasarısını yasama meclisine sundu.

El Salvador hükümeti tarafında 22 Kasım tarihinde yayınlanan resmi bir belgeye göre hükümet dijital varlık piyasasının verimli gelişimini destekleme ve yatırımcılarının çıkarlarını korumak için dijital menkul kıymetler yasa tasarısını meclise sundu.

Verilen bilgilere göre dijital varlıkların ihracına dair standartlar oluşturmayı amaçlayan yasa tasarısı, ülkedeki kripto para ve dijital varlık sektörünün verimli büyümesini teşvik edecek, kullanıcıların ve yatırımcıların çıkarlarını koruyacak. Tasarının onaylanması durumunda ülkedeki dijital varlık ihraççıları kayıt sürecini tamamladıktan sonra ülkede hizmete sunmayı planladıkları dijital varlıkların bir listesini faydaları, kısıtlamaları ve limitleri dahil olmak üzere denetleme komitesine sunacaklar. Ayrıca şirketlerin siber güvenlik ve müşteri hizmetleri konusunda da komiteye yeterlilikleri sağlayabileceklerini ispatlamaları gerekecek. Şirketler, faaliyet gösterdikleri diğer ülkeler ve yargı bölgeleri gibi bilgileri de hükümete bildirmekle yükümlü olacak.

Öte yandan tasarıda El Salvador ve özerk kurumları tarafından yürütülen dijital varlık halka arzlarından elde edilen fonların idaresi, saklanması ve yatırımından sorumlu olacak bir Bitcoin fon yönetimi ajansı oluşturulması da yer alıyor. Tasarının onaylanması durumunda hükümet tarafından ihraç edilmesi planlanan Bitcoin tahvillerinden (volkan tahvilleri) elde edilen fonların da bu ajans tarafından idare edileceği tahmin ediliyor.

Hükümet 2022’nin başlarında hazırlıklarına başladığı ancak olumsuz piyasa koşulları nedeniyle çıkarılmasını birkaç defa ertelediği Bitcoin tahvilleri için ise henüz net bir tarih vermedi. Ancak uzmanlar tasarının onaylanmasının ardından tahvillere de yeşil ışık yakılacağını tahmin ediyor.

Tether ve Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dijital menkul kıymetler yasasının El Salvador’un Orta ve Güney Amerika’nın finans merkezi olmasını sağlayacağını öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!