Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’dan İş Kanıtı (PoW) Madenciliğine Yasak: Vali Tasarıyı İmzaladı

New York Valisi Kathy Hochul, eyalet sınırları içerisinde İş Kanıtı (PoW) sistemiyle yapılan madenciliği önümüzdeki 2 yıl boyunca yasaklayan tasarıyı onayladı.

Haziran ayında New York Senatosu tarafından onaylanan yasa tasarısı, sektörün lobici baskılarına rağmen New York Valiliği tarafından da onaylandı. Vali Kathy Hochul tarafından imzalanan bu yeni yasaya göre PoW sistemiyle çalışan madencilerin önümüzdeki 2 yıl boyunca çalışmasına izin verilmeyecek.

Yeni yasanın beraberinde getirdiği yasak sebebiyle New York’ta PoW sistemi ile madencilik yapmak isteyen şirketler artık valilikten izin alamayacak ve operasyonlarına başlayamayacaklar.

Söz konusu uygulamanın şimdilik sadece “faaliyetlerine yeni başlayan şirketleri” kapsıyor oluşu yasanın, en dikkat çeken ve tepki toplayan kısmı oldu. Eyalet içinde halihazırda PoW sistemi ile madencilik yapan şirketler onaylanan yasa tasarısının getirdiği 2 yıllık moratoryumdan (erteleme) etkilenmeyecek.

Yasayı onaylayan Vali Hochul konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

New York’un finansal inovasyonun merkezi olmaya devam etmesini sağlarken, aynı zamanda çevremizin korunmasına öncelik vermek için önemli adımlar atacağım.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!