Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sunun FUD Yaratan Paylaşımına Coinbase CEO’sundan Yanıt: Gönderiyi Sildi

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Coinbase ve Grayscale’i hedef aldı. Şirketlerin ellinde bulunan Bitcoin (BTC) miktarlarındaki karışıklığa değinen CEO, paylaştığı gönderiyi dakikalar sonra sildi.

Binance CEO’su CZ, bu seferde son günlerin spekülasyon yaratan isimleri Coinbase ve Grayscale hakkında açıklamalarda bulundu. Şirketlere dair Bitcoin oranlarına değinen makaleler paylaşan CEO, varlıklara dair çelişkili verilere dikkat çekti. CZ’nin bu paylaşımının ardından kripto piyasalarında ufak da olsa bir düşüş yaşandı.

Söz konusu gönderiye gelen “sektörün sağlığı için artık bu tarz gönderiler paylaşmamalısın” şeklindeki yorumlara, “kafamızı kuma gömerek bir yere varamayız” tarzında cevaplar veren CZ, çok geçmeden gönderisini sildi.

Sonradan anlaşıldığı üzere CZ’nin paylaştığı gönderideki veriler yanlıştı ve Coinbase CEO’su Brian Armstrong bu konuda kendisine uyarıda bulunup doğru verileri iletmişti.

Çok geçmeden CZ tarafından yeni bir gönderi paylaşıldı ve şu ifadelere yer verildi:

Brian Armstrong az önce bana makalelerdeki rakamların yanlış olduğunu söyledi. Bir önceki tweet silindi. Sektörde şeffaflığı artırmak için birlikte çalışalım.

Bu açıklamaya paralel olarak Armstrong kendi Twitter hesabından başka bir gönderi paylaşarak “Eğer dışarıda FUD görürseniz unutmayın, mali durumlarımız halka açıktır. (biz halka açık bir şirketiz)” ifadelerinde bulundu ve şirketin halka açık mali kayıtlarını paylaştı.

Bu bilanço verilerine göre CZ’nin ilk gönderisinde iddia ettiğinin aksine Coinbase’in yaklaşık 40 milyar dolar değerinde 2 milyon adet Bitcoin‘i bulunuyor ve şirketin mali durumu en azından lanse edilen kötü tablodan daha sağlıklı görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!