Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avalanche’da Neler Yaşanıyor?: Binance CEO’su ve Ava Labs CEO’sundan Paylaşım

Crypto Leaks tarafından paylaşılan bir içerikte, Ava Labs şirketi’nin ABD merkezli Roche Freedman hukuk şirketi ile işbirliği yaptığı ve bu işbirliği sonucunda diğer kripto para şirketlerine hukuki saldırılarda bulunulduğu yer alıyor.

Crypto Leaks tarafından 26 Ağustos günü öne sürülen iddialara göre, Ava labs şirketi rakip kripto para şirketlerine zarar vermek ve düzenleyici kuruluşları kandırmak adına hukuk sistemini kendi çıkarları için kullandığı yer alıyor. Yayınlanan içerikte, 2019 yılında ABD’li hukuk şirketi Roche Freedman çalışanı ile olan videolar yer alıyor. İçerikte yer alan videolara göre, Ava Labs ve Roche Freedman hukuk şirketi ortaklaşa bir şekilde özellikle ABD ile bağı olan kripto para şirketlerine saldırmak ve zarar vermek için hukuk sistemindeki nüfuslu iş birliklerinden yararlanıyorlar.

Söz konusu iddialar dün itibariyle Binance CEO’su CZ tarafından bir gönderi ile paylaşıldı ve tüm kripto para topluluğunun gündemine düştü. CZ gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

Bunun doğru olup olmadığından emin değilim. Ama videoların bir “deep fake” işi olmadığını var sayarsak… Ve elbette Binance’de bir hedefti. Rakip bile değiliz.

CZ’nin bu noktada “Binance’de bir hedefti” sözlerinin arkasında, geçtiğimiz 15 Temmuz tarihinde Roche Freedman hukuk şirketinin “Binance UST satarak yasa dışı iş yaptı iddiası” ile dava açması yer alıyor olabilir. Fakat görünen o ki CZ bu iddialarından vazgeçti ve haberin kaleme alındığı esnada söz konusu gönderiyi silmiş olduğu dikkatlerden kaçmadı.

İçeriğin detayına bakıldığında, kimin tarafından kaydedildiği anlaşılmayan gizli çekim bir takım videolar yer alıyor. Söz konusu videolarda Kyle Roche‘un Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer ve COO Kevin Sekniqi ile hukuk sürecinde müdahil oldukları söz konusu ihlalleri tartıştıkları iddia ediliyor.

Bu gizli çekim videolarını yayınlayan Crypto Leaks’e göre Roche Freedman ve hukuk çalışanı Kyle Roche, Ava Labs hisselerinden pay ve AVAX token karşılığında Ava Labs’e “taraflı” bir hukuk hizmeti sunmak üzere bir anlaşmaya dahil oluyor. Videolarda dikkat çeken bir diğer nokta ise, hukuk şirketi sadece rakip kripto para şirketlerine zarar verme planıyla yetinmiyor aynı zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Alım Satım Komisyonu (CFTC) gibi düzenleyicileri aldatmaya ve yanlış bilgiler ile yasal boşluklar oluşturmayı amaçladığı da görülüyor.

İddialara göre Ava Labs kurucusu Emin Gün Sirer ile avukat Roche’nin üniversite yıllarından beri arkadaş oldukları ve bu planların çıkış tarihinin o dönemlere dayandığı öne sürülüyor.

Crypto Leaks tarafından yayınlanan bu gizli çekim videolarda daha önce yaptığı hukuk dışı işlerden bahseden Roche şu ifadelere yer veriyor:

Bu alandaki şirketlerin yarısına dava açıyorum, piyasanın nereye gideceğini biliyorum, bence dünyadaki en iyi 10 kripto uzmanından biriyim. Her bir kripto şirketinin içini gördüm.

Roche Freedman’ın geçtiğimiz süreçte Solana şirketine ve Solana Kurucu Ortağı Anatoly Yakovenko‘a açılan önemli bir davanın parçası olduğu biliniyor.

Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer söz konusu iddiaların hepsini yalanlarken bir gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

Crypto Leaks’teki komplo teorisi saçmalığı kadar gülünç bir şeye kim nasıl inanabilir? Bu kendi kendine hizmet eden videolarda ve asılsız kışkırtıcı makalede iddia edilen yasa dışı, etik olmayan ve tamamen yanlış davranışlara asla dahil olmayız. Teknolojimiz ve ekibimiz kendileri için konuşur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!