Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AVAX Bitcoin Düşüşüne Rağmen Yükselişini Sürdürerek Dogecoin’i Yerinden Etti!

Avalanche (AVAX), Bitcoin (BTC) özelindeki kısa vadeli düzeltme hareketlerine rağmen güçlü yükselişine devam ediyor.

Kripto para piyasasında 11 Aralık günü yaşanan düşüşlerin ardından en hızlı toparlayan altcoinlerden biri AVAX oldu. Geçen 2 yıllık ayı sezonu boyunca 147 dolar seviyesinden 10 doların altına kadar gerileyen AVAX yatırımcılarına stres dolu günler yaşatmıştı.

Fakat piyasanın 2023 yılı içerisinde toparlamasıyla birlikte güçlü bir performans sergileyen proje, son düşüşlere rağmen Mayıs 2022’den bu yalan ilk defa 40 doların üstüne çıkmayı başardı.

Öte yandan DeFiLIama verileri Avalanche ekosistemi için her şeyin başında olabileceğimize işaret ediyor. Fiyatta yaşanan yükselişe rağmen Avalanche ağı üzerindeki toplam kilitli varlık (TVL) değeri halen daha Nisan 2023 seviyeleri olan 930 milyon dolar bandında seyrediyor. Bu da Avalanche ekosisteminin önümüzdeki süreçte beklenmedik kazançlar sunabilme ihtimalini güçlendiriyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan CoinShares analisti Max Shannon, özellikle geçtiğimiz kasım ayında JPMorgan ve Avalanche ağı arasında duyrulan iş birliğinin fiyat yükselişi için önemli bir itici güç olduğunu vurguladı:

Kasım ayında JPMorgan ve Apollo, Avalanche’ın gerçek dünya varlık tokenizasyonunu test etmek için kullanılacağı haberini de duyurdu, bu da muhtemelen fiyat hareketini destekliyor.

Dogecoin’i (DOGE) geçti

Avalanche, kripto para piyasasında yaşanan düşüşe rağmen sağlam yürüyüşüne devam etmesi Dogecoin’i yerinden etmesine yol açtı. Piyasa değeri bakımından CoinGecko’da ilk 10’a giren AVAX, 15 milyar dolara ulaştı. Dogecoin ise yazım esnasında 13,68 milyar dolarlık piyasa değerine sahip.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %17 yükseliş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 41 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!