Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Borsalarında Tarihi Düşüş

Avrupa ülkeleri Koronavirüs ile mücadele etmeye çalışırken Avrupa borsalarında tarihi bir düşüş yaşanıyor. Avrupa’da birçok işletmenin karantinaya alınmasının ardından borsalarda sert bir düşüş başladı.

 Düştükçe Düşüyor

Stoxx Europe 600 Endeksi günü neredeyse yüzde 8’lik bir düşüşle açtı ki bu Avrupa’daki borsaların ne kadar kötü durumda olduğunu net bir şekilde gösteriyor. Avrupa borsaları bu düşüşle birlikte son 6 yılın en düşük seviyesini görmüş oldu.

Şu anda Avrupa genelindeki borsalarda yüzde 5’ten fazla düşüş gözüküyor. İngiltere’deki FTSE 100 %5.83, Almanya’daki DAX %6.56, Fransa’daki CAC 40 %7.98, İtalya’daki FTSE MIB %7.44, İspanya’daki IBEX 35 ise %8.17 oranında değer kaybetti.

Koronavirüs ile Mücadele

Avrupa ülkeleri Koronavirüs ile mücadele edebilmek için oldukça sert kararlar almak zorunda kaldılar. İspanya’da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ülkede 15 günlük OHAL ilan edildi ve Başbakan Pedro Sanchez şunları söyledi:

”İspanyollar işe, eczaneye, hastaneye, markete gitmek ya da bankadan para çekmek için sokağa çıkabilir ama restorana, plaja, pikniğe ya da bir arkadaşına ev ziyaretine gidemezler.”

Bunun yanı sıra 90’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği Fransa’da kafeler, restoranlar, sinemalar ve çeşitli dükkanlar kapatıldı. Almanya Hükümeti de salgının önüne geçebilmek için ülkenin güney sınırlarını kapatma kararı aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment