Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Genelindeki En Fazla Kripto Para Kullanımı Türkiye’de!

Meltem Demirörs tarafından yapılan açıklamalar, Avrupa genelindeki ülkeler arasında en fazla kripto para kullanımının Türkiye‘de olduğunu gösteriyor.

CoinShares’in CSO’su olan ve kripto para sektöründeki çeşitli açıklamalarıyla tanınan Meltem Demirörs, kısa süre önce sosyal medya üzerinden bazı gönderiler paylaştı.

ING tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunan Demirörs, Türkiye’deki vatandaşların yüzde 18’lik bir kısmının kripto para sahibi olduğunu belirtti. Bu oranın Avrupa genelinde ortalama yüzde 9 olduğunu düşünürsek Türkiye’nin epey bariz bir şekilde önde olduğunu söyleyebiliriz.

Neden Türkiye?

Türkiye’deki kripto para sahiplerinin toplam nüfusa oranı, Avrupa’daki diğer ülkelerle kıyaslandığı zaman ciddi bir şekilde fazla.

Türkiye’nin diğer ülkelere kıyasla bu kadar önde olmasının ise bir sebebi olmalı. Cornell Üniversitesi Bilgisayar Bilimi Bölümü’nde görev alan Emin Gün Sirer, Türkiye’deki “kültürün”, kripto para kullanıma uygun olduğunu düşünüyor.

Emin Gün Sirer’e göre Türkiye’deki genç nüfusun Avrupa’daki diğer ülkelere kıyasla daha yüksek olması, bu nüfusun teknolojiyle oldukça haşır neşir olması gibi şeyler, Türkiye’deki kripto para kullanımının artmasına önemli katkıda bulunuyor.

Emin Gün Sirer’e göre Türkiye’deki vatandaşlar tüm bunların yanı sıra genel olarak “kısa sürede çok para getiren” finans projelerine epey ilgi duyuyorlar ki bu da kripto paraların yakından takip edilmesini sağlıyor.

Bilindiği üzere Türkiye’de henüz kripto paralarla ilgili yasal bağlamda bir adım atılmış değil. Diyanet Bakanlığı bundan birkaç ay önce kripto paraların “caiz olmadığı” yönünde açıklama yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment