Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı: Blockchain Hayatın İçinde Daha Fazla Yer Etmeye Başlıyor

Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı Andrus Ansip, Blockchain teknolojisinin ana akım uygulamalarda kullanılmaya başladığını ve teknolojinin, hayatımızda giderek daha fazla yer kaplamaya başladığını belirtti.

Salı günü yaptığı konuşmanın bir kısmını da Blockchain teknolojisine ayıran Ansip, teknolojinin hızla yayılmasına rağmen halen tam olarak olgunlaşmadığını ve bu nedenle de, Avrupa ülkelerinin bu sektörde liderliği ele almalarının yolunun halen açık olduğunu belirtti.

Avrupa Komisyonu’nun Brüksel’deki toplantısını konuşan Ansip, blockchain ve diğer teknolojilere daha fazla yatırım yapılması gerektiğini belirtirken, Avrupa ülkelerini veri tabanlı geleceğe hazırlık yapmaları konusunda da teşvik etti. Ansip, şöyle konuştu:

”Blockchain artık kabuğunu tamamen yırtmış bir teknoloji. Hayatın içinde git gide daha fazla yer elde ediyor. Yapay zeka ile birlikte Blockchain sektörünü, yatırım yapılması gereken sektörler arasında görüyorum. Bu sektörlerde, yeni buluşlar çıkartmamız hayli olası.”

Avrupa Birliği’nin Blockchain’in yanı sıra yapay zeka ve dijital sağlık gereçleri gibi diğer yeni ve inovatif teknoloji kollarına da yatırım yaptığını belirten Ansip, yine de birliğin yatırım yaparken fazla cömert davranamadığını da inkar etmedi. Hükümetleri bu konuda harekete geçmeye çağıran Ansip’in bu tutumu, ekonomi çevrelerince olumlu yorumlandı.

Hatırlanacağı üzere, Avrupa Komisyonu bundan 2 ay önce, Blockchain tabanlı araştırmalar konusunda daha büyük bir rol almaya başlamıştı. Şubat ayında Avrupa Birliği Blockchain Sekreterliği’nin açılışını duyurmuş ve bu konuda Ethereum girişimi olan Consen Sys ile iş birliği yapıldığını açıklamıştı. Komisyondan bu hafta başından yapılan açıklamalarda ise, yeni kurulan birimin, Blockchain temalı projelere 300 milyon euro yatırım bütçesi ayırdığı ifade edildi.

Komisyon, ayrıca yakın gelecekte daha fazla kol arasında çalışma yapılmasına olanak tanıyacak Avrupa Blockchain Ortaklığı platformunun da kurulması için çalışmalar yapıldığını belirtirken, işbirliğinin detayları hakkında ise fazla bir açıklama yapılmadı.

Avrupa Birliği’nin Blockchain başta olmak üzere diğer yenilikçi teknolojilere yatırım yapmasının hayli önemli olduğuna dikkat çeken Ansip, bu sayede birliğin gelecekte de teknolojik alanda liderlik etmeye çalışacağının sinyallerini verdi. Avrupa Birliği’nin teknoloji sektöründe tek bir kural kitapçığının olmasının zaruri olduğunu belirten Ansip, bu yönde de çalışmaların devam ettiğini belirtirken, bazı haber kaynakları; kitapçığın içeriğinde yer alacak önemli konulardan birinin, Genel veri korunması protokolü olduğunu belirtiyor. Buna göre, Avrupa Birliği vatandaşlarının kişisel verileri, özel bir şekilde korunacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment