Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Komisyonu Libra’ya Şüpheci Yaklaşıyor!

Sosyal medya devi Facebook’un kripto para projesi Libra henüz piyasaya çıkmasa da yıllardır piyasada olan birçok kripto para biriminden çok daha fazla konuşulmaya başlandı. Libra’yı gündeme getiren en büyük etkenlerden birisi ise tabii ki finansal regülatörlerin baskısı ve bunun piyasaya çıkmasına izin verip vermeyecekleri meselesi olarak bilinmekte.

Avrupa Komisyonu’nun üst düzey yetkililerinden Margrethe Vestager de konu hakkında açıklamalarda bulundu ve Komisyon’un Libra hakkında çok fazla soru sormakta olduğunu dile getirdi. Özellikle Facebook’un bu durumda nasıl bir konumda olacağını öğrenmek istediklerini belirten Vestager, yüz milyonlarca aktif ABD’li kullanıcıya sahip olan sosyal medya devinin kripto parasına temkinli yaklaşıldığının garantisini verdi.

”Henüz var olmayan bir şeyi tartışmaya başlamalarının” oldukça yeni bir şey olduğunun altını çizen yönetici, gelecekte bunun bir problem oluşturup oluşturmayacağından ise emin olmadıklarını aktardı. Komisyon yetkililerine göre olası en büyük problem ise Facebook’un kapalı bir ekosistem oluşturup dünya ekonomilerinden ayrı bir döngü oluşturabilecek olması.

Almanya ve Fransa gibi ülkelerin mali egemenliklerine aykırılık oluşturacağına dair ifadeleri de büyük ihtimalle bu ortak nedene dayanmakta. Facebook’un gerçekten Libra’yı piyasaya sürüp süremeyeceği ise hala merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment