Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Konseyi Kripto Paralar Üzerinde Yasal Çerçeve Oluşturacak MiCA Mevzuatını Onayladı

Avrupa Konseyi, kripto para piyasasına getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili MiCA (Kripto Varlık Piyasaları Yasası) mevzuatını onayladı.

Bu yılın şubat ayından beri süre gelen Avrupa Birliği’nin kripto paralar üzerindeki regülasyonlarını belirleyen MiCA mevzuatı, Avrupa Konseyi tarafından bugün onaylandı.

En erken 2024 yılında yürürlüğe girmesi beklenen yasanın tamamen onaylanması için Avrupa Parlamento’sunun da onayı gerekiyor. Avrupa Parlamentosu Ekonomik İşler Komitesi, yasayı 10 Ekim tarihinde oylayacak.

AB’yi oluşturan parçalardan biri olan Avrupa Konseyi, daha önce kripto paralar üzerindeki vergi kaçakçılığını önlemek adına olan yasayı kabul etmişti.

MiCA’yı oluşturan yasalar arasında Terra çöküşü gibi olaylar yaşanmaması için stablecoin hizmeti veren şirketlere rezerv sorumluluğu getirecek madde yer alıyor. Ayrıca yasa tasarısında, para transferlerine ilişkin kurallar da bulunuyor. MiCA’nın onaylanması durumunda kara para aklamayı azaltmak amacıyla cüzdan sağlayıcılarına, müşterilerin bilgilerini kontrol etme şartı getiriliyor.

MiCA içerisinde yer alan İş Kanıtı (PoW) mekanizmasıyla işleyen kripto paraların yasaklanacağı maddesi yapılan oylamalar sonucunda kaldırılmıştı. Veto yetkisi elinde olan AB, bu maddenin kaldırılmasını veto etmedi ve madde, MiCA’dan tamamen silinmiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!