Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Kripto Para Borsaları Birliği Yasalardan Şeffaflık Bekliyor

Avrupa Kripto Para Borsaları Birliği, ufukta olan Bitcoin ve kripto para düzenlemeleri ile ilgili olarak bugün bir açıklama yaptı.

Ana akım medyaya konuşan Birlik üyelerinden özellikle İngiltere merkezli e Toro ve Avustury merkezi Bitpanda, tüm bu kara para aklama karşıtı yapılan ve müşterini tanı manifestoları ile sona eren düzenleme silsilesinde; yaşanan karışıklık nedeniyle duracakları yerleri tam olarak kestiremediklerini belirtti.

Tüm yasal düzenleme sürecinin tek bir zemine oturtulmasının ardından; işlerin kendileri açısından çok daha iyi olacağına değinen Bitpanda CEO’su Eric Demuth, bunun önemine değindi.

Kripto paraların yaptığı patlamanın ardından bazı ülkelerde gelişim son sürat devam ederken; Güney Kore ve Çin’in de aralarında bulunduğu bir grup ülke, halen bu yeni fenomen ile baş etmenin yollarını arıyor.

Hindistan kaynaklı da birçok haber gündeme gelirken; ülkenin merkez bankası Haziran ayından itibaren bankalara; kripto para borsalarına hizmet etmeyi yasakladı.

Öte yandan Avrupa Birliği ülkeleri içinde ise daha destekleyici bir tutum mevcut. Özellikle Avrupa Merkez bankası uluslar arası bir düzenleme standardı olması gerektiğini düşünürken, grup içindeki bazı otoriteler ise sektörün şu anda acil bir eylem planına geçilmesi için hayli küçük olduğu değerlendirmelerini yapıyor.

Konu ile ilgili Şubat ayında basın mensuplarına bir açıklama yapan kurum yöneticisi Daniele Bouy, şu anda kripto paralar ile ilgili düzenlemelerin öncelik sırası listesinin tepesinde olmadığını belirtmişti.

Ancak borsalar için durumun bir an önce yürürlüğe girmesi, fena bir fikir değil. Konuyla ilgili konuşan e Toro CEO’su Iqbai Gandham şu ifadeleri kullandı:

”Bizim açımızdan düzenlemelerin hayata geçmesi gerçekten çok önemli. Eğer net bir zaman çizelgesi üstünde bunları yapabilirsek, endüstriyi koruma altına almış oluruz. Bu sayede sektörün yaşam süresine de zarar vermemiş oluruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment