Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin, #PayWithLitecoin Kampanyası İle Hacmi Arttırmak İstiyor

Litecoin vakfı, kripto paranın kullanım alanını ve işlem hacmini arttırmak için iki yeni kampanyaya başladığını duyurdu. Kampanyanın başlangıç tweetinde, şirket tarafından ”Şirketiniz Litecoin kabul ediyor mu?” tweeti atılırken; Litecoin’in kullanım alanının arttırılmasına yönelik kampanya böylelikle başlamış oldu.

Konuyla ilgili sorulan soruyu birçok Litecoin yatırımcısının da görebilmesi için kullanıcılara tavsiyede  bulunulurken, kampanyanın fitilinin ateşlenmesinin altında yatan nedenin ise, Litecoin’in 5. sıradaki yerini EOS’a kaptırması olduğu iddia ediliyor.

Ethereum destekli EOS’a yerini kaptıran ve artık 6. sırada yer alan Litecoin ekibi, uzun bir süredir kendiler ile özdeşleşen 5. sırayı geri alabilmek için harekete geçti. Twitter üzerinden başlatılan Pay With Litecoin (Litecoin ile Öde) ve Litecoin Accepted Here (Burada Litecoin geçer) kampanyaları ile farkındalığın arttırılması hedefleniyor.

İnsanlar arasında Litecoin kullanımının teşvik edilmesi amaçlanırken, kampanya sonunda irili ufaklı birçok firmanın veya işletmenin, Litecoin’i bir ödeme metodu olarak kabul etmesi hedefleniyor.

Tabii ki Litecoin kullanan şirket ve işletme sayısı ne kadar artarsa, son günlerde sallantı yaşayan kripto paranın fiyatı da bir o kadar artacak ve Litecoin ekibi; bu kampanyanın bu amaçlarına yarayacağına inanıyor.

Örneğin bundan yaklaşık iki hafta önce, WikiLeaks Shop, ödeme metodu olarak Litecoin kabul edileceğini açıklamış; bu haber büyük sevinç yaratmıştı. Wikileaks’in kurucusu olan ve dönem dönem medyada ciddi sansasyon yaratan belgelerin yayınlanmasında anahtar rol oynayan Julian Assange de, uzunca bir süredir merkeziyetsizliğe olan sempatisini saklamaması ile biliniyor. Assange, aynı zamanda Blockchain teknolojisini de ciddi şekilde destekliyor ve teşvik ediyor.

Konuyla ilgili atılan tweetler ve gönderiler çeşitli sosyal medya platformlarında git gide daha fazla yer alırken, Litecoin yatırımcıları da kampanyayı destekliyor. Bir tweet atan Litecoin yatırımcısı Jon Moore, şunları ifade etti:

”Kredi kartı kabul eden işletmeler var. Böylesi bir durumda hak ettikleri paraya neredeyse satıştan 6 ay sonra kavuşabiliyorlar. Litecoin’i bir ödeme metodu olarak kabul ederlerse bu sorunları da ortadan kalkar ve güç yeniden işletmelerin eline geçer. Bu sayede işler daha da iyiye gider!”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment