Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası, Elektronik Ödemelerde Kripto Para Kullanımını da Gözetleyecek

Avrupa Merkez Bankası, elektronik ödemelerin gözetimi için tasarlanan ve stablecoinler ile daha farklı kripto paraları da kapsayan yeni çerçeveyi onayladı.

Avrupa Merkez Bankası, elektronik ödeme işlemlerinin güvenlik düzeyini ölçmek için oluşturulmuş çerçeveyi ödeme kartı, kredi transferi, otomatik ödeme, elektronik para transferi ve dijital ödeme tokenı işlemlerine dahil olan şirketleri gözetlemek için kullanacak.

Çerçeve kapsamında; kripto paralarla yapılan kartlı alışverişler ve elektronik cüzdanlar aracılığıyla yapılan para gönderme ve alma işlemleri dahil olmak üzere kripto varlıklar ile bağlantılı servisler de gözetlenecek.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Fabio Panetta, “Perakende ödeme teknolojileri ekosistemi, yaşanan inovasyonlar ve teknolojik değişimler sayesinde hızla evriliyor.” dedi ve “Global çaplı dijital ödeme çözümlerinin ve stablecoinlerin doğurduğu zorluklarla başa çıkabilmek için uluslararası ölçekte daha çok iş birliğine gidilmesi gerekecek.” yorumunda bulundu.

Halihazırda Avrupa Merkez Bankasının gözetiminde olan şirketlerin, yeni çerçevede yer alan ilkelere uyum sağlamak için Kasım 2022’ye kadar süresi bulunuyor. Diğer şirketlere, yeni ilkelere tabi tutulacaklarını öğrendikleri tarihten itibaren bir yıl süre tanınacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!