Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Celsius, Bitcoin Madenciliğine Ayırdığı Bütçeye 300 Milyon Dolar Daha Ekledi

Lending hizmeti sunan kripto para şirketi Celsius Network, Bitcoin madenciliğine ayırdığı 200 milyon dolarlık bütçeyi 500 milyon dolara çıkardı.

The Block’a konuşan Celsius CEO’su Alex Mashinsky, şirket olarak Kuzey Amerika’daki üretim kapasitelerini artırmayı ve daha fazla hash oranı elde etmeyi planladıklarını söyledi.

Madencilik sektörüne geçen yıl giriş yapan Celsius Network, çoğu Antminer S19’dan oluşmak üzere yaklaşık 20.000 tane bitcoin miner’ına sahip olmasının yanı sıra Core Scientific, Rhodium Enterprises ve Luxor Technologies gibi madencilik firmalarında pay sahibi.

500 milyon dolarlık bütçe, önümüzdeki yılın sonuna kadar üretim kapasiteni kademeli bir şekilde artırmak için kullanılacak. Şirket, hash oranında ne kadarlık bir artış beklendiğini önümüzdeki aylarda açıklayacak.

Yönetimi altında 28.6 milyar dolarlık varlık barındıran Celsius; bireysel ve kurumsal müşterilerine bitcoin cinsinden kredi ve faiz getirisi sağlıyor.

Hem lending hem madencilik sektöründe faaliyet gösteren şirket, bitcoin cinsinden kredi verirken kendi ürettiği bitcoinleri kullanıyor olacak.

Celsius’un üstündeki regülasyon baskısı, geçtiğimiz aylarda ABD’deki birkaç eyaletin şirket hakkında inceleme başlatmasıyla birlikte artış gösterdi. Şirket, baskı altında olmasına rağmen geçen ay 400 milyon dolar fonlama alıp 3 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!