Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Parlamentosu Tarafından Bugün Oylaması Gerçekleştirilecek MiCA’daki Tartışmalı Maddeler Yeniden Taslakta Yer Alıyor

Avrupa Parlamentosu, kripto para piyasasına getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili MiCA mevzuatını bugün oylayacak.

Avrupa Parlamentosu tarafından 28 Şubat tarihinde düzenlenmesi beklenen ancak taslakta yer alan bazı ifadelerin kamuoyu tarafından Bitcoin (BTC) gibi proof-of-work mekanizmasıyla işleyen kripto paraların kullanımına bir yasak getirilebileceği şeklinde yorumlanmasının ardından süresiz olarak ertelenen MiCA’nın oylaması bugün gerçekleştirilecek.

Parlamento aracılığıyla düzenlemeyi yönetmekten sorumlu milletvekili Dr. Stefan Berger, 7 Mart tarihinde yaptığı paylaşımda tartışmalı ifadenin kaldırıldığı MiCA‘nın son taslağını komiteye sunduğunu ve 14 Mart tarihinde (bugün) oylamasının gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Ancak tartışmalara yol açan ve taslaktan çıkarılan ifadeler yeniden tasarıya dahil edildi.

Taslağın bu şekilde oylamaya sunulması halinde madencilik şirketlerinin veya madencilik yapan insanların çevresel sürdürülebilirlik uyumluluğuna nasıl adapte olacağını anlatan bir sunum hazırlaması gerekiyor. Ayrıca bu madde, AB’deki kripto para madenciliğini tamamen yasaklayabilir.

Kripto para piyasasından bazı isimler Proof-of-Work (PoW) mekanizmasıyla işleyen kripto paraların yasaklanmasıyla alakalı olan maddeye tepki gösterdi.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, POW madenciliğinin yasaklanmasının AB’ye trilyon dolarlık hata olduğunu söyledi.

Hollandalı milletvekili Dorien Rookmaker, bu yasakların insanları dolandırıcılığa teşvik edeceğini ve kripto para piyasasının Avrupa’dan uzaklaşacağını düşünüyor.

Dijital varlık yöneticisi CoinShares’in kurucu ortağı ve CEO’su Jean-Marie Mognetti, bu tasarının “dar görüşlü” olduğunu ve PoW madenciliğinin büyük bir kısmının doğal gaz ve yenilenebilir enerji kaynaklarından yapıldığını söyledi. Mognetti ayrıca madencilik sektöründe yaşanan gelişmelerden dolayı enerji ihtiyacının daha da azalacağını düşündüğünü söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!