Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya, Kripto Para Borsalarına Rusya’ya Karşı Uygulanan Yaptırımlara Uymaları Yönünde Çağrıda Bulundu

Japonya, G7’nin açıklamalarının ardından ülkede hizmet veren kripto para borsalarına Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımlara uymaları yönünde çağrıda bulundu.

Reuters‘ün 14 Mart tarihli haberine göre Japon yetkililer, ülkede hizmet veren kripto para borsalarına Ukrayna‘ya başlattığı özel operasyonlar nedeniyle Rusya‘ya karşı uygulanan varlık dondurma yaptırımlarına tabi kripto varlıkları içeren işlemleri durdurmalarını emretti. Duyuru, G7 üyesi Batılı ülkelerin 11 Mart tarihinde yapılan açıklamada varlıklarını artırmak ve aktarmak için yasadışı olarak dijital varlıkları kullanan Ruslara yaptırım uygulayacağını söyledikten sonra geldi.

Japonya Finansal Hizmetler Dairesi’nden (FSA) üst düzey bir yetkili, G7 yaptırımlarının ivmesini canlı tutmak için bir duyuru yapmaya karar verdiklerini söyledi.

FSA ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada, Japon hükümetinin kripto varlıklar kullanılarak yaptırımları ihlal edecek fon transferlerine karşı tedbirleri güçlendireceği belirtildi.

FSA ayrıca kripto varlıkları da dahil olmak üzere yaptırım uygulanan kişilerin işlemlerine izin verenlerin üç yıla kadar hapis cezasına veya 1 milyon yen (yaklaşık 8.500 dolar) para cezasına çarptırılabileceğini söyledi.

Japonya, özel dijital para birimleri üzerinde daha katı kurallar koyma konusunda küresel bir değişimi geciktirirken G7 ve G20, stablecoin‘ler için daha fazla düzenleme çağrısında bulunuyor.

G7 ülkeleri arasında, kripto para birimlerinin Rus kuruluşları tarafından ülkeye uygulanan mali yaptırımlar için bir boşluk olarak kullanılabileceğine dair endişeler artarken ABD Hazine Bakanlığı, 11 Mart tarihinde ABD merkezli kripto para borsalarının yaptırımlara tabi olan işlemlerde bulunmamalarını gerektiren yeni bir kılavuz yayınladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!