Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Parlamentosu Vergilendirme Sisteminde Reforma Gidiyor: Blockchain Teknolojisi Kullanılacak

Avrupa Parlamentosu vergilendirme sürecini daha sağlıklı şekilde yürütebilmek adına blockchain teknolojisini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Avrupa Parlamentosu, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir oturumda blockchain teknolojisini vergilendirme sürecine entegre etmeyi oyladı. Oylama sonucunda ezici bir çoğunluk, blockchain teknolojisinin vergi sürecini modernize etmek adına faydalı gördü ve tasarının lehine oy kullandı.

Avrupa Parlamentosu tarafından yapılan açıklamaya göre blockchain teknolojisi, vergi tahsilatını otomatikleştirme, yolsuzluğu sınırlandırma ve mobil vergi mükelleflerinin daha iyi vergilendirilmesine olanak kullanışlı bir vergi toplama aracı olarak da öne çıkıyor.

Meclis Genel Kurulu’nda yapılan oylamada söz konusu teklif toplamda 566 lehte, 7 aleyhte ve 47 çekimser oyla ezici bir çoğunluk tarafından kabul edildi. Vergilendirme süreci hakkında reform yapmaya yönelik adımlar atan parlamento, blockchain teknolojisini vergilendirme programlarına entegre etmeye çok yakın görünüyor. Bunun yanı sıra söz konusu tasarı, kripto para birimlerinin  vergilendirilmesine ilişkin kuralların da düzenlenmesini talep ediyor. Komisyon kripto paraları vergilendirme konusunda henüz net bir karara varamasa da konu hakkında detaylı araştırmalar devam ediyor.

Parlamento raporunun başında merkez sağ Avrupa Halk Partisi’nin parlamento üyesi olan Lídia Pereira‘nın yer aldığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!