Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Veriler Ethereum (ETH) Balinalarının Nasıl Para Kazandığını Ortaya Koyuyor: Fiyatta Manipülasyon Döngüsü

Analitik platformu CryptoQuant’ın verileri, Ethereum (ETH) balinalarının fiyatları manipüle ettiğine dair önemli verilere işaret ediyor.

CryptoQuant verileri ETH balinalarının fiyatları manipüle etme döngülerini açığa çıkaran önemli ve istikrarlı verileri öne sürüyor. Balinaların spot varlıklarını teminat göstererek türev ürünler aracılığıyla fiyatları yükseltmesine dayanan strateji bir teoriden çok daha tutarlı gözüküyor.

Borsalara para girişi ile ETH fiyatını beraber gösteren grafikte nakit girişinin yükseldiği dönemlerde ETH fiyatının düştüğü ve spot ETH girişinin yükseldiği dönemlerde ise fiyatların yükseldiği görülebiliyor. Uzmanlara göre ETH balinaları, spot Ethereumlarını vadeli araçlarda teminat olarak göstererek vadeli piyasayı ve dolaylı olarak spot piyasayı yükseltiyor daha sonrasında ise nakit girişlerinin yükseldiği dönemlerde ellerindeki ETH rezervlerini yüksek fiyattan satıyor.

Öte yandan paylaşılan veriler ışığında Ethereum’a nakit girişi oldukça düşük görülüyor. Bunun da Ethereum’da yeni bir yükselişin habercisi olabileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!