Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa’da Satış Yapan 80 Binden Fazla Kişi, Kripto Parayla Ödeme Alabilecek

Kripto paralar ile ödeme yapımına aracılık aden Vinicius merkezli Coingate firması ile online ticaret sektöründe çözüm odaklı çalışan Paris merkezli e-ticaret sistemi olan Prestashop’un iş birliği yapacağının açıklanması, kripto para piyasasında sevinçle karşılanırken, bu kombinasyon sonucu 80 binden fazla kişinin, online alışverişte, artık kripto paraları ödeme olarak kabul etmesinin önünün açıldığı belirtildi.

Coingate ve Prestashop Güçlerini Birleştirdi

Coingate’in CEO’su Dmitrijus Borisenka yaptığı açıklamada bu gelişmenin hayli sevindirici olduğuna dikkat çekerken, şu ifadeleri kullandı:

”Bir kere kripto paraların e-ticaret sitelerinde kullanımı teşvik etmiş olacağız ve bu bizim; ilk günden şirket olarak en büyük hedeflerimizden biriydi. Aynı zamanda iş hayatına yeni atılmış teknoloji odaklı şirketler için de, bunun iyi bir gelişme olduğu kanaatindeyiz. Bu konuda güçlerimizi Prestashop ile birleştirdiğimiz için de ayrıca mutluyum çünkü onlar, birçok irili ufaklı satış yapan kişi veya kurumlarla iletişime geçecek ve onlara kripto paralar ile ödeme almalarının yolunu açacak. Kripto paralar elbette ki son dönemde popülerlik kazanmış  ve yeni bir ödeme biçimi olduğu için; birçok satıcı bu opsiyona sıcak bakacaktır ancak işin ekonomik boyutuna baktığımızda, kripto paralar ile yapılan ödemelerin geleneksel kart ödemelerine göre daha ucuz ve maliyetsiz olacağı da bir gerçek. Aynı zamanda Bitcoin etiketinin de, şirketlere fayda sağlamasını umuyoruz.”

İki şirket arasında yapılan bu anlaşmanın yaklaşık 80 bin Avrupalı satıcıya ulaşması beklenirken, Coingate’in bu hamleyi yapmasının sebebini ise, yine CEO Borisenka, şöyle açıklıyor:

”Artık kripto para sahibi insanlar için normalin çok dışında bir pazar oluşmuş durumda ve insanlar biraz da bu ellerindeki kripto paraları harcamak istiyorlar. Fakat satıcılar ile müşteriler arasında bu noktada halen büyük farklar mevcut. Birçok satıcı bu tarz gelişmelerin farkında bile değil. İşte bu yüzden satış yapan kişi ve kurumları bu yönde eğitmek ve onları cesaretlendirmek gerekiyor. Bu sayede daha vizyoner bir bakış açısını onlara kazandırırsak, kripto paralar hakkındaki kafalarındaki yargıları yıkabiliriz.”

İş Nasıl Yürüyecek?

Coingate ile yapılan anlaşmanın ardından Prestashop yetkilileri de, konu ile ilgili görüşlerini paylaştılar ve sistemin ne yönde ilerleyeceğine dair bilgiler verdiler.

Bu iki şirketin anlaşmasının, satıcılara yansımasının olumlu olduğuna dikkat çeken Prestashop yetkilileri, tüm satıcılara ödeme kanalının birkaç tık ile kurulabilir olduğu yönünde söz verdiklerini belirtti.

Kripto paraları kabul eden ödeme sisteminde, şu aşamada Bitcoin Cash, Bitcoin Core ve diğer 50 başka kripto paranın kabul edileceğini açıklayan Prestashop yetkilieri, yakın gelecekte de sadece satıcının kabul edeceği ödeme yöntemi sistemini de yürürlüğe sokacaklarını açıkladı.

Yine konuyla ilgili konuşan Coingate CEO’su Borisenka:

”Kripto paraları bir ödeme yöntemi olarak kabul etmek, kesinlikle ama kesinlikle güvenli bir yöntem. Ancak tabii ki bu noktada Bitcoin’in fiyatındaki anlık ciddi değişmeler sorusu bu işi nasıl etkileyecek sorusu soruluyor. Biz, iki şirket olarak, satıcıları da bu noktada güvence altına almak için, satın alım işlemi esnasındaki Bitcoin fiyatını sabitleyip, sonraki işlemleri o fiyattan devam ettireceğiz. Bazı satıcılar Bitcoin ile satıp bizden Euro karşılığını da isteyebilir, o da olumlu. Direk olarak Euro ödemesi yapacağız, o satıcıların kripto paralara dokunma şansı kalmayacak.

İki şirketin de bu alanda tecrübeli olması, bu işlemlerin etkili bir kullanıcı sayısına ulaşabileceği anlamına geliyor. Coingate’in yaklaşık 1500 hesabı ve 50 bin kullanıcısı bulunurken, şirket ayda 10 milyon euro ciro yapıyor.

Aynı zamanda Coingate’in bu alandaki ortağı Prestashop ise, 2007 yılından bu yana faaliyet gösteren tecrübeli bir şirket ve yaklaşık çeyrek milyon online alışveriş mağazası ile işbirliği yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment