Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Steven Seagal ve Bitcoin2Gen Kurucuları ICO Süreci Sonrasında Ekipten Ayrılacaklar

Ünlü aktör Steven Seagal’ı marka elçisi olarak bünyesine katan ve son zamanların tartışmalı kripto para projelerinden olan Bitcoiin2Gen, projenin geleceği hakkında yeni bir duyuru yayınladı. Bu duyuruya göre Bitcoiin2Gen projesinin ICO süreci bittikten sonra projenin kurucuları ve marka elçisi Steven Seagal, projeden ayrılacaklar.

Bitcoiin projesinin arkasındaki ekip tarafından yayınlanan duyuruda şu ana dek projeye destek vermiş insanlara, projenin ardındaki anonim kuruculara ve projenin marka elçisi Steven Seagal’a teşekkür ediliyor. Duyurudaki iddia edilene göre proje ekibinin ICO süreci bittikten sonra projeden ayrılmak istemesinin nedeni projeyi gerçekten “anonim” bir hale getirmek. Duyurunun bir kısmı şöyle:

“Bitcoiin’in token olmaktan çıkıp bir koine dönüşme sürecinin devam ettiği şu sıralarda Bitcoiin’in de orijinal Bitcoin gibi koinlerin arasına katılacağını ve tam anlamıyla ‘açık kaynaklı’ olacağını bildirmek isteriz. Bu durumdan ötürü kurucularımıza ve gelecek çalışmalarında da başarılı olmasını dilediğimiz marka elçimize çok teşekkür ederiz. Ancak Bitcoiin bundan böyle kendi ekosistemi içerisinde işlev görecek ve herhangi birinin veya birilerinin kontrolü altında olmadan tam anlamıyla anonim bir kripto para haline gelecek.”

Bitcoiin projesinin dolandırıcılık, saadet zinciri olduğuna dair pek çok söylenti vardı ve Steven Seagal’ın projeye katılmasıyla birlikte bu söylentiler çok daha ön plana çıkmaya başladı. Proje ekibi bundan bir süre önce bu söylentilere bir cevap vermiş ve Bitcoiin projesinin kesinlikle bir dolandırıcılık olmadığını belirtmişti. İnsanlar tarafından yapılan yorumlar için ‘söylenti’ diyoruz ama proje içindeki bir yapı gerçekten düpedüz saadet zincirini andırıyor. Zaten proje ekibi de bu gibi yorumlar için yayınladığı cevapta projenin ‘saadet zinciri’ olduğu iddiasına değil, projenin ‘tamamen saadet zinciri’ olduğu iddiasına karşı çıkıyordu ve saadet zincirini andıran yapının yalnızca ICO sürecinde kullanılacağını belirtiyordu.

Yayınlanan duyuruya göre Bitcoiin projesi bir ‘token’ olmaktan çıkıp tam anlamıyla bir ‘koin’ haline geldiğinde projenin kurucuları “topluluk içinden birini veya birilerini seçecek ve bitcoiin.com sitesinin haklarını teslim edecekler.”

Bitcoiin projesi yalnızca yatırımcılar ve genel olarak kripto para takipçileri tarafından değil, resmi kurumlar tarafından da ‘riskli’ bulunuyor. Mesela bundan yalnızca birkaç gün önce Tennessee Ticaret ve Sigorta Dairesi’ne bağlı Menkul Kıymetler Bölümü, insanları Bitcoiin hakkında uyarmıştı.

Steven Seagal ise ICO süreci sonrasında projeden ayrılacak olmasıyla alakalı herhangi bir yorumda ya da açıklamada bulunmadı. ABD’nin düzenleyici kurumlarından olan SEC bundan birkaç ay önce bir bildiri yayınlayarak ünlü isimlere reklam yaptıran ICO’ların son derece riskli olabilecekleri yönünde uyarılarda bulunmuştu ama Seagal bu uyarıdan pek çekinmeyip Bitcoiin projesine katıldığını Twitter üzerinden duyurmuştu.

Bitcoiin2Gen ICO’su Ocak 2018 civarında başlatıldı ve bu süreç içerisinde 75 milyon $ toplanması hedeflendi. Proje ekibinin ICO süreci boyunca tam olarak ne kadar kazandığı belli değil ancak projenin sitesinde, söz konusu hedefe ulaşıldığı iddia ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment