Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Venezuela’nın Kripto Parası Petro’yu Desteklemeyecek

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Bitfinex yakın zamanda bir açıklama yaparak Venezuela’nın ulusal kripto parası olan Petro’yu platformuna eklemeyeceğini duyurdu.

Bitfinex tamamen bu konuya yönelik bir gönderi yayınladı ve Donald Trump’ın, ABD vatandaşlarına Petro almayı yasaklama kararına da değinerek Petro’yu desteklemeyeceğini belirtti.

Dünyanın en büyük borsası Bitfinex, tarafından yayınlanan blog gönderisinde Bitfinex’in “ticaret platformuna Petro’yu veya benzer bir tokenı ekleme gibi bir planın olmadığını” da vurgulandı. Gönderinin bir kısmı şu şekilde:

“Bu kısıtlama ABD vatandaşları da dahil olmak üzere platformun tüm müşterilerini; para yatırma, ticaret yapma ve para çekme dahil olmak üzere Bitfinex üzerinde yapılan her türlü işlemi kapsamaktadır.”

Yayınlanan gönderide, Bitfinex’in sunduğu ticaret platformuna yeni bir token eklenmeden önce gözden geçirilen ilk şeylerin güvenlik ve likidite konuları olduğu da belirtildi.

Bitfinex -en azından yakın zamanda- Petro’yu desteklememe kararı aldı ancak aldığı tek karar bu değil. Bundan böyle borsanın çalışanları da Petro satın alamayacak, satamayacaklar.

Venezuela’nın böyle bir kripto para çıkarmasının en büyük (belki de tek) sebebi özellikle ABD tarafından ülkeye uygulanan yaptırımlara bir son vermekti ancak şu ana dek Petro’nun bu konuda pek başarılı olduğunu söyleyemiyoruz çünkü ABD’li otoriteler, Petro’yu da kısıtlamanın yolunu buldular.

ABD’nin getirdiği yeni kısıtlamalar sebebiyle ABD’de yaşayan kişiler Petro’yu hiçbir şekilde kullanamayacaklar. Donald Trump, bu kısıtlamanın tam anlamıyla uygulanmasını sağlamak için Hazine Bakanlığı’na tam yetki verdi.

Petro’nun yanı sıra Bitfinex’in de ABD hükûmetiyle arası son zamanlarda pek iyi değil gibi görünüyor. ABD merkezli borsa bundan birkaç ay önce ülkenin düzenleyici kurumlarından olan CFTC tarafından bir celp kağıdı almış ve Tether ile olan ilişkisini detaylandırmak durumunda bırakılmıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Hikmet
    Posted 28 Mart 2018 - 00:40 00:40

    Şu borsaların hala ülkelere bağlı kalması gerçekten komik..

Leave a comment