Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump Venezuella’nın Ulusal Kripto Parası Petro’yu Yasakladı, Bitcoin Fiyatında Düşüş Yaşandı

Donald Trump, Venezuella’nın tartışmalı kripto parası “petro”ya karşı ticaretini yapmaya yönelik yasaklamaları içeren bir karar imzaladı.

Cuma günü McClatchy DC tarafından yapılan açıklamada, ABD başkanının Güney Amerika ülkesinin mevcut ekonomik kısıtlamaları atlatma girişimleri karşısında ilave yaptırımlar uygulanmasını sağlayacak başka bir kararı imzaladığını belirtti. Beyaz Saray bugün de Trump’ın petronun herhangi bir ABD işleminde kullanılmasını engelleyecek başka bir karar imzaladığını açıkladı.

Yaptırımlar, Venezüella’nın Şubat ayında petroyu piyasaya sürmeye başlamasından bu yana bugüne kadarki en önemli gelişmeyi temsil ediyor. Hükümet yetkililerinin de belirttiği gibi, Venezuela kripto para birimini uluslararası yaptırımları atlatmanın bir yolu olarak kullanmak istiyordu.

Trump yönetiminin böyle bir hamle yapması belki de hiç şaşırtıcı değil; Birkaç ABD’li milletvekili; Senatör Bob Menendez, Marco Rubio ve daha sonraları Bill Nelson’la birlikte, Amerikan yatırımcılarının petrodan nasıl korunacağı ve Venezüella’nın bu parayı kullanarak para toplamasının nasıl engelleneceği konularına açıklık getirilmesi için Hazine Bakanlığına mektuplar yazmıştı.

Hazine Bakanlığı henüz mektupların içeriğine cevap vermedi, ancak yaptırım emrinin bu tokenı satın alma işlemini yapan Amerikalılar için de geçerli olacağını teyit etti. Menendez’in ofisinden CoinDesk’e yapılan açıklamada ise Hazine Bakanlığından bir cevap almak için bakanlık üzerine baskı yapmaya devam edildiği ifade edildi.

Tartışmalı tokena bir darbe de, Venezüella’nın sınırları dahilinden geldi. Venezüella Millet Meclisi koini “yasadışı” ve anayasaya aykırı ilan etti.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen Maduro, tokenın getirisinin ön satış ile 5 milyar doları bulduğunu iddia ediyor. Ancak Maduro yönetimi tarafından bu iddiayı desteklemek için kamoyuna henüz bir kanıt sunulamadı.

Açıklama Sonrası Bitcoin Fiyatı Düşüş Yaşadı

Trump’ın açıklaması sonrası Bitcoin fiyatı aniden 300 dolar düşüş yaşadı. Basın saati ile bitcoin 8.370 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment