Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Federal Ticaret Komisyonu Blockchain Çalışma Grubu Kurdu

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), blockchain teknolojisinin ve özellikle de kripto paraların kurumun uzun vadeli hedeflerini nasıl etkileyeceğini incelemek için bir Blockchain Çalışma Grubu oluşturdu.

Ajansın baş teknoloji uzmanı Neil Chilson Cuma günü bir blogda şu şekilde yorumlarda bulundu:

  “Bu çalışma grubu, FTC’nin tüketicileri koruma, kripto para birimi ve blok zinciri gelişmeleri kapsamında rekabeti teşvik etme görevini sürdürmesini sağlama yolunda önemli bir adım olacağına inanıyoruz.”

Çalışma grubu, “kaynak paylaşımı  yaparak ve dışarıdan uzmanlar ağırlamak yoluyla  FTC personelinde kripto para birimi ve blok zinciri teknolojisinde uzmanlık oluşturmayı” hedefliyor. Ayrıca, kurumun hem içeride hem de dışarıda yapacağı eylemlerin koordinasyonunu ve iletişimini geliştirmek için de çaba gösterecek.

Grubun oluşturulması,  Bitcoin Finansman Ekibi, bu faaliyetlerle bağlantılı dört kişi, dolandırıcılık amaçlı olarak “blockchain referans şemalarında “bitcoin kullandığı iddia edilen My7Network ve Jetcoin’in davalarının FTC’nin tarafından takip edileceğine dair duyurunun yapılması ile eşzamanlı gerçekleşti.

Chilson, Cuma günkü blog yazısında dava hakkında şöyle yazmıştı: “Suistimalcilerin dolandırıcılık faaliyetlerinde kripto para kullanmaları hiç de şaşırtıcı değil.”

“Ana federal genel tüketici koruma ajansı olarak, FTC bu örnekleri daha önce de gördü. Dolandırıcılar çoğu zaman yeni teknolojiler sonucu meydana gelen heyecan ve karışıklıktan faydalanmaya çalışıyorlar. Eski  ve bayatlamış dolandırıcılık yöntemlerini yeni  ve şeytani buluşlarına giydirmek konusunda çok hızlılar.”

FTC, kripto endüstrisine kripto para ile ilgili ilk  vakası olan madencilikte kötü amaçlı yazılım içeren bir uygulama hakkında işlem yaparak 2015 yılında dahil oldu. O zamandan bu yana bir başka kripto para ile ilgili dava açtı ve 2017’de de blockchain teknolojisi hakkında bir kamuoyu toplantısı düzenledi.

Kurum ayrıca bu şubat ayında, tüketicilerin kripto para birimi yatırımları ile ilgili riskleri özetleyen bir blog yayını yaptı.

Her ne kadar bu tür çalışma grupları yeni yeni başlıyor olsa da FTC  bir blockchain çalışma grubu oluşturan ilk hükümet kuruluşu değil. Dışişleri Bakanlığı, Ocak 2017’de benzer bir girişim başlattı. Ayrıca, finansal sisteme ilişkin riskleri değerlendiren Finansal İstikrar Gözetim Konseyi de bu yılın Ocak ayında kripto para birimi odaklı bir çalışma grubu oluşturduğunu açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment