Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa’daki Birkaç Banka, Müşterilerine Kripto Para Hizmeti Sunmaya Hazırlanıyor

En eski kripto para borsalarından Bitstamp, kripto para sektörüne girmeyi düşünen birkaç Avrupa bankasıyla görüşme halinde.

CoinDesk tarafından aktarılan bilgilere göre önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde müşterilerine kripto para hizmeti sunmayı düşünen üç büyük Avrupa bankası, bu konuda Bitstamp’ten destek alıyor.

Bitstamp, Bitstamp-as-a-service adı altında sunduğu hizmet kapsamında bankalara ve fintech firmalarına kripto para alım satım işlemleri için gerekli teknolojik altyapı desteği sağlıyor.

Lüksemburg merkezli borsanın CCO’su Robert Zagotta’nın açıklamalarına göre borsanın bu hizmeti, Avrupa’daki finans kurumlarının ilgisini çekiyor:

Sunduğumuz bu hizmet için bizden bilgi almak isteyen büyük Avrupa bankalarının sayısında son altı-dokuz ay içerisinde bir artış oldu. Avrupa genelinde yaygın olarak bilinen üç tane bankayla yakından görüşme halindeyiz. (Gelecek yılın) ilk çeyreğinde duyuru yapabiliriz diye düşünüyorum.

Avrupa Birliği’nin kripto para sektörünü düzenlemek için yaptığı MiCA (Markets in Crypto Assets) çalışması, bölgedeki geleneksel finans firmalarının sektöre girmesini kolaylaştırıyor.

ABD’de ise Avrupa’dakinin tam tersi bir durumun yaşandığı söyleniyor. Zagotta, ABD’de yasal olarak regüle edilmiş bazı büyük şirketlerin kripto paralarla ilgili çalışmalarını Singapur gibi yerlere taşıdığını söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!