Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupalı Dev Borsadan 7 Büyük Kripto Para İçin Delist Geldi!

Avrupa’nın dev kripto para borsalarından Bitstamp, ABD’li kullanıcılar için 7 büyük altcoin’i delist edeceğini açıkladı.

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) tarafından lisanslı olan borsa Bitstamp 8 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, ABD’li kullanıcılar için Axie Infinity (AXS), Chiliz (CHZ), Decentraland (MANA), Near Protocol (NEAR), Polygon (MATIC), The Sandbox (SAND) ve Solana’nın (SOL) alım-satıma kapatılacağını duyurdu.

Söz konusu alım-satıma kapatma işlemini 29 Ağustos tarihinde gerçekleştireceğini belirten Bitstamp, gerekçe olarak “son yaşanan olaylar” dedi ve fazla detay vermedi. Ancak belirtilen altcoinlerin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından menkul kıymet olarak nitelendirmiş olması delist kararının sebebi olarak akıllara geldi.

Bitstamp yaptığı açıklamada, söz konusu tarihten itibaren yapılacak işlemleri sonlandıracağını ve mevcut tüm emirleri iptal edeceğini belirtirken bu tarihten sonra da para çekme ve saklama işlemlerinin devam edeceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!