Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa’nın En Büyük Borsalarından Birisi, Bitcoin, Ethereum ve XRP Vadelilerini Piyasaya Sürebilir!

21 Şubat tarihinde The Block tarafından aktarılan habere göre, Avrupa’nın en büyük iki menkul kıymet borsasından birisi olan Deutsche Böerse tarafından işletilen Almanya tabanlı türev borsası Eurex, kripto paralara endeksli vadeli işlem sözleşmeleri piyasaya sürebilir.

Konuyla ilgili kişilerin The Block kaynağına aktardığı bilgilere göre, Eurex ilk olarak Bitcoin, Ethereum ve XRP tabanlı vadeli işlem sözleşmeleri piyasaya sürmek için planlar yapıyor ve bu konuda şimdiden piyasa yapıcı şirketler ile görüşmelere başladı. Deutsche Böerse aslında kripto para topluluğuna yabancı bir kurum değil ve borsanın 2017 yılının Aralık ayından beri kripto para odaklı vadeli işlem sözleşmeleri piyasaya sürebileceği haberleri bültenlerde dolaşmakta. Borsa sözcülerinden birisi konu hakkında yaptığı açıklamada ”özel yatırımcıların ve kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e yaptıkları mevcut yatırımlarını koruyabilecekleri vadeli işlem sözleşmeleri hakkında uzun süredir planlar yapmaktayız” ifadesi ile bu durumu da doğruladı.

Deutsche Böerse bunun yanı sıra 2018 yılının Eylül ayında blockchain ve kripto paralara özel bir ekip kurmuş ve bu teknolojilerin geleneksel finans piyasası için etkilerini araştırmaya başlamıştı. Borsa bunun yanı sıra aynı birimin kendileri için yararlı yeni ürünler önerip öneremeyeceğini de araştırmaya başladı.

1998 yılında kurulan Eurex ise, dünyanın en büyük menkul kıymet borsalarından birisi olan Deutsche Böerse tarafından işletilse de, kendi başına dünyanın sayılı uluslararası türev borsaları arasına girmeyi başardı. Eurex’in toplamda 55.5 milyar dolarlık bir ortak varlık havuzu olduğu ve her ay 12.46 trilyonluk işleme ev sahipliği yaptığı biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment