Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’nin Yardım Kuruluşu BCF, Uganda’lı Çocuklar İçin Yeni Yardım Kampanyası Başlattı!

21 Şubat tarihinde yapılan yeni bir açıklamaya göre, ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance‘nin yardım kolu, Afrika okullarını hedef alan yeni bir yardım programı başlattı.

Binance Charity Foundation (BCF) konu hakkında yaptığı duyuruda ”Çocuklar İçin Öğle Yemeği” isimli programın Uganda’nın başkenti Kampala içerisinde uygulanacağını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre söz konusu program 2019 yılının tamamı boyunca 200’den fazla öğrenci ve okul görevlisine günde iki öğün yemek vermeyi amaçlıyor.

Yeni duyurulan bu program aslında Binance tarafından başlatılan daha aktif ve büyük bir programın parçası olarak bilinmekte. Binance Ruanda, Kenya ve Etiyopya gibi ülkelerdeki bir milyon çocuğa ulaşma ve onlara yemek bağışında bulunmayı planlamakta. BCF’nin blockchain tabanlı bağış programı ile yapılacak olan bu yardım, ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayında Singapur içerisinde düzenlenen Binance Blockchain etkinliğinde duyurulmuştu.

Yapılan basın açıklamasına göre yardım programı için yapılan bağışlar 500 katılımcının geldiği etkinlikte başlatıldı. Programa ilk katılanlar arasında gizlilik odaklı blockchain firması Zcoin ve Kenya tabanlı kar amacı gütmeyen Dream Building Service yer alıyor. Zcoin ve ekibi öğrencileri ve okul çalışanlarını desteklemek için 24.000 dolar değerinde kripto para bağışında bulunmuş.

Uganda’nın Temel Eğitim Bakanı Rosemary Nansubuga Seninde konu hakkında yaptığı açıklamada yeni başlatılan bu programın sadece bir bağış programı olmadığını, bunun yanı sıra olası üçüncü parti yozlaşmalarından da çocukları ve okulları koruduğunu vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment