Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Eğitim ile İlgili Sertifikaları Blockchain Üzerinde Depolayacak!

21 Şubat tarihinde MaltaToday kaynağının aktardığı yeni bir habere göre, Malta içerisindeki bütün eğitsel sertifikalar artık blockchain tabanlı olarak depolanacak.

Söz konusu girişim ülkenin bütün okullarını kapsayan iki yıllık bir pilot projenin devamı olarak yapıldı. Aktarılan bilgilere göre Malta hükümeti yazılım şirketi olan Learning Machine ile söz konusu pilot projenin yapılması için iki yıllık bir sözleşmeye imza attı. Başbakan Joseph Muscat geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta Malta’nın dünyada bütün eğitim sertifikalarını blockchain tabanlı depolayacak ilk ülke olduğunu ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti:

”2017 yılında Malta’nın bir blockchain adası haline geleceğini söyledik ve Malta gerçekten de blockchain adası haline geldi.”

Malta’nın yanı sıra geçtiğimiz Ocak ayında Bahreyn Üniversitesi de blockchain tabanlı diploma sistemine geçiş yaptığını açıklamıştı. Trade Arabia kaynağı tarafından aktarılan haberde, üniversitenin blockchain girişiminin genel bir dijitalleşme stratejisinin küçük parçası olduğu aktarılmıştı. Bahreyn Üniversitesinden önce ABD’nin ve dünyanın en prestijli kurumlarından birisi olan MIT de blockchain tabanlı dijital sertifika sistemine geçiş yaptığını açıklamıştı.

2016 yılının Aralık ayında Kenya hükümeti ile IBM’nin kurumsal seviyedeki blockchain çözüm kolu arasında yapılan ortaklık, değiştirilemez ve şeffaf bir eğitim yönetim sisteminin kurulmasını hedeflemekteydi. Blockchain tabanlı diploma sistemi günden güne daha yaygın bir hale gelirken, Malta kesinlikle blockchain konusunda öncü adımlarla anılmayı sürdürüyor. Küçük bir ada ülkesi olan Malta, blockchain konusunda birçok devletin yapamadıklarını başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment