Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network’un Ağ Kapasitesi 6 Ayda Yüzde 830 Arttı!

Bitcoin için geliştirilen Lightning Network, geçtiğimiz birkaç ay boyunca özellikle yaşadığı artışlar ve ağın genişlemesi ile gündemden düşmüyordu.

Bitcoin ilk piyasaya çıktığı günlerden 2017 yılının sonlarına kadar, ciddi anlamda yüksek işlem zamanı ve pahalı işlem ücretleri yüzünden ana akım kabule ulaşmak konusunda sıkıntılar çekmekteydi. 2017 yılında fiyat açısından rekor kıran BTC’nin kullanıcıları, ağda yaşanan tıkanıklığa bir çözüm bulmak için Lightning Network’ü öne sürdüler ve o tarihten bu yana Bitcoin ağında inanılmaz verimlilik elde edildi.

Bitcoin ağının ikinci katmanı olarak işlem yapan Lightning Network, en küçük işlemlerin bile hızlı bir şekilde yapılabilmesini ve çeşitli dükkanlar ile ana akım birçok unsurun Bitcoin ağını rahatlıkla kullanabilmesini mümkün hale getirdi. Lightning Network’un geçtiğimiz 6 ay içerisinde ağ kapasitesi konusunda %830 artış yaşadığını da göz önüne alınca, bunun Bitcoin ağına ne gibi faydalar getirdiğini anlamak mümkün gözüküyor.

Grafikten de görülebileceği üzre, Lightning Network’un Bitcoin kapasitesi Ekim ayında 115.7 iken, basın saatine göre 710 BTC’yi bile geçti. LN’nin sağladığı ilerleme ağ düğümü sayısı, ağ kapasitesi, yeni ve aktif kanalların sayısı gibi diğer unsurlarla da takip edilebilir ve şuan için hepsi olumlu gözükmekte. 1ml.com isimli sayfanın verilerine göre son 30 gün içerisinde ağ düğümü sayısı da %15.82 arttı ve toplam sayı 6.479’u geçti. Aktif kanal sayısı da %34.8’lik artış ile aynı oranda yükseliş gösteren unsurlardan birisi konumunda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment