Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Uyarıyor: MiCa Birçok Tehlike Barındırıyor

30 Haziran tarihinde parlamento tarafından onaylanan MiCa’ya Avrupa Merkez Bankası sıcak bakmıyor. İlerleyen günlerde merkez bankasının parlamentoya bir uyarı mektubu yollaması bekleniyor.

Financial Times’tan Laura Noonan’ın verdiği bilgilere göre, Avrupa Merkez Bankası bu hafta Euro bölgesi regülatörlerine 2024’te tam olarak yürürlüğe girmesi beklenen MiCa hakkında sert bir uyarıda bulunmayı planlıyor.

Yetkililerin verdiği bilgilere göre, MiCa’nın 2023’te yasalaşması ve 18 aylık bir süreç içerisinde tam olarak yürürlüğe girmesi planlanıyor. Uzmanlara göre 5 Temmuzda Avrupa Merkez Bankası’nın denetleme kurulunda konu gündeme getirilecek ve taraflara uyum çalışmalarını hızlandırmaları veya yürürlük tarihini erteleme çağrısında bulunulacak.

Piyasada faaliyet gösteren yöneticiler ve uzman kadro mevzuatın yasalaşmasına oldukça sıcak bakıyor ancak Avrupa Merkez Bankası’nın muhafazakar tutumuna da hak vererek regülatörlerin henüz bu yasa için hazır olmadıklarını ifade ediyor.

Kripto para borsalarına çözüm sağlayıcı olarak hizmet veren Modulus’un CEO’su Richard Gardner, süreç hakkında, “Mevzuat, Avrupa Birliğinin tecrübesiz kaldığı bir operasyon alanı yaratabilir.” dedi.

MiCa, kripto para piyasalarında kara para akışını önlemek ve yatırımcıların çıkarlarını korumak amacıyla 30 Haziran tarihinde Avrupa parlamentosu tarafından onaylanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!