Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su: Avrupa Mevzuatı Sanıldığından Daha Önemli

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, 30 Haziran tarihinde Avrupa parlamentosu tarafından onaylanan MiCa’yı olumlu buldu ve takdir etti.

CEO Armstrong, 3 Haziran tarihinde yaptığı paylaşımlarda MiCA mevzuatını ele aldı. Kripto düzenlemeleri ile ilgili yasal bir çerçeve oluşturacak MiCA mevzuatını olumlu bulan ve takdir eden Armstrong;

Avrupa Birliğinde kripto para politikaları adına farkına varılmayan ancak büyük ölçüde olumlu gelişmeler.

olarak nitelendirdi.

Ünlü CEO ayrıca Avrupa parlamentosunu ve Birleşik Krallığı bu yasallaşma sürecine liderlik ettikleri için:

AB ve İngiltere’ye bu sürece liderlik ettikleri için teşekkür ederim. Bu adımları muhtemelen diğer ülkeler de izleyecektir. Daha net kripto regülasyonları bir sonraki aşamanın kilidini açmamıza yardımcı olacaktır.

diyerek teşekkür etti.

Kripto topluluğunda Armstrong’a katılan, MiCa destekçilerine zıt görüşlü gruplardan tepkiler gecikmedi. Ünlü şüpheci Amy Castor, Armstrong’un görüşlerine “Brian her zamanki ‘iyi haber’ rutinin gerçekleştiriyor.” diyerek tepki gösterdi. Castor 3 Temmuz tarihli tweet’inde:

Regülatörlerin kripto üzerinde hüküm sürmesi piyasa için olumsuzdur. Brian, sadece geçirdiğimiz bu zor zamanlarda piyasayada ‘olumlu’ bir rüzgar estirmeye çalışıyor.

dedi.

Uzmanlar, AB regülasyonun dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonunu azaltacağından ümitli olduklarını ancak bu yeni ekosistemin karmaşık vergi mevzuatlarıyla boğulmasından ve merkeziyetsizliğin önemsizleştirilmesinden endişe duyduklarını belirtiyorlar.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!