Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Blockchain Araştırması İçin Yarım Milyon Dolarlık Bütçe Ayırdı

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull’un talebi doğrultusunda Avustralya bu yıl Blockchain araştırmaları için 530,000 dolarlık bir bütçe ayırdı.

Yerel haber kaynaklarından ITNews’a göre ülkenin başbakanı Turnbull, Avustralya’da hükümet hizmetlerini dijital çağa uygun hale getirmekle yükümlü olan Dijital Transformasyon Kurumu’ndan (DTA) Blockchain üzerinde çalışmalar yapılmasını istedi. DTA yetkililerinden Peter Alexander’ın yorumu şu şekilde:

“Başbakan, bakanımıza bir yazı gönderdi ve Blockchain üzerinde çalışmalar yapmamızı istedi ve yapılan istek sonucunda da ortaya bu çıktı.”

Alexander’ın “ortaya bu çıktı” derken kastettiği şey kuruma 2018-19 dönemi için verilen 530 bin dolarlık bütçe. Bu bütçe tamamen Blockchain teknolojisi üzerine yapılacak araştırmalar için kullanılacak. Bütçe belgesinden bir kesit şu şekilde:

“Hükümet 2018-19 döneminde Dijital Transformasyon Kurumu’na Blockchain teknolojisinin hükümet hizmetleri için en faydalı olabileceği alanları araştırması için 0.7 milyon AUD (530 bin USD) bütçe sağlayacak.”

Avustralya özellikle son birkaç aydır Blockchain teknolojisini hükümet alanında kullanmanın yollarını arıyor ve hükümet tarafından DTA’ya sunulan bütçe de bu çalışmaların hala devam ettiğinin göstergesi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment