Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Hükümeti, Bir Kripto Startup Firmasına Turizmi Geliştirmesi İçin 100.000 Dolar Hibe Verdi

Bir hükümet yetkilisinin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre, Avustralya’nın Queensland bölge hükümeti, bir kripto seyahat deneyimi startup firmasına tamı tamına 100.000 dolarlık ödül verdi.

TravelbyBit isimli firma, seyyahların kripto ile harcama yapabilecekleri ”turist rotaları” oluşturup, bunun yanı sıra mağazalar için de kripto ödeme platformu desteği sağlıyor.

Yenilik Bakanı Kate Jones, yaptığı bir açıklamada şunları ifade etti:

”Turizm, Queensland’in en önemli endüstrilerinden birisi. Travelbit, bizim eyaletimize gelen turistlerin yapacakları ödemeleri, kripto para birimi kabul eden yerel mağazaların da artışa geçmesi ile, çok daha kolay bir hale getirdi.”

Startup firması hükümetin dağıtacağı 8.3 milyon dolarlık hibeden yararlanacak 70 firmadan birisi. Jones bu paranın TravelbyBit tarafından ”hizmetlerinin genişletilmesi” için kullanılacağını aktardı.

Startup’ın CEO’su Caleb Yeoh’a göre, Avustralya içerisinde şimdiden 150 mağaza TravelbyBit’in ödeme platformunu kullanıyor ancak TravelbyBit bunu çok daha yüksek seviyelere çıkartmak istiyor. Startup yakın zamanda kripto dostu bir hava limanı oluşturmak için Avustralya’nın Brisbane Hava limanı Yönetimi ile ortaklık imzaladı.

TravelbyBit şu an için BTC, LTC, DASH, ETH, XEM kripto para birimleri ile işlem yapıyor ancak gelecekte BNB de kabul edeceklerini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment