Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: Güvenlik, Kripto Endüstrisinin Hayatta Kalması İçin ”En Yüksek” Öneme Sahip

Kripto para birimlerinin ilk çıkış yaptığı seneden itibaren, kripto para endüstrisinin hayatta kalabilmesi için en çok ihtiyaç duyduğu şey konusunda bir çok öneri yazılıp çizildi. Endüstrinin en önde gelen isimleri genellikle yaygın kullanım ve kabulün, kripto endüstrisinin en çok ihtiyaç duyduğu şey olduğunu belirtirken, diğerleri ise bunun teknolojik gelişimden ve yenilikten geçtiğini vurguladı.

Bütün bunlara rağmen, Binance CEO’su Changpeng Zhao, endüstrinin başarılı bir şekilde yoluna devam etmesi için bunlardan çok daha önemli bir unsurun var olduğunu ifade etti: güvenlik.

Zhao, Perşembe günü Forbes ile yaptığı bir röportajda şunları aktardı:

”Ben bunların yaygın kabul için kilit bir unsur olduğunu düşünmüyorum. Ben, endüstrinin hayatta kalmaya devam etmesi için en temel dayanak noktasının güvenlik olduğuna inanıyorum. Bu, kripto ve blockchain’in hayatta kalması için en yüksek öneme sahip.”

Büyüyen Popülariteye Rağmen, Kripto Endüstrisi Hack Olaylarından Kurtulamadı

Kripto para ve blockchain endüstrisi gün geçtikçe daha fazla ”ana akım” fintech dünyasına katılsa da, multi milyon dolarlık hacklenme olayları her ay kendine yeniden yer buluyor ve bu gelişmeyi inanılmaz bir şekilde baltalıyor.

Temmuz ayında, Bancor platformundan 23.5 milyon dolar çalındı. Bundan bir önceki Haziran ayında ise Güney Kore borsası Bithumb’tan 32 milyon dolar değerinde kripto para çalınmıştı. Bu yılın başlarında Japon kripto para borsası Coincheck 530 milyon dolardan daha fazla bir hacklenme olayı yaşamıştı. BitGrail, Coinrail ve diğer bir kaç borsa da toplam değer olarak milyonlarca dolar seviyesinde kripto para kaybetti. Bunun temel nedeni ise şüphesiz güvenlik.

Zhao, düzenlemelerin ve hükümetler tarafından yapılan yeni yaptırımların şimdiden endüstrinin güvenlik standartlarını geliştirmeye başladığına inanıyor. Bu süreç yavaş ilerlese bile, kendisi bu konuda şunları ifade etmekte:

”Şu an için dünyanın çeşitli yerlerindeki mevcut yasal çerçeveler birbirinden çok farklı ve gerçek anlamda etkili değil.”

”Yine de şimdiden, düzenleyiciler ile bütün sektör için işleri daha iyi bir yere getirmek adına yakın bir çalışma içerisinde olan bir kaç oyuncu mevcut.”


Zhao, güvenlik unsurunu geliştirdikten sonra, kripto endüstrisinin sıradaki odak noktasının kullanım kolaylığı olması gerektiğini vurguladı.

”Ben daha iyi bir kullanım kolaylığının, kripto sektörünün sadece teknoloji ile ilgili topluluğun dışındaki seyircilere de ulaşması konusunda çok yardımcı olacağına inanıyorum. Bence gerçek dünyaya ait uygulamalar bulmak, bu kritik topluluğa ulaşmak adına çok önemli. Ben buna ek olarak bunların hepsinin kısa vadede göreceğimiz şeyler olduğuna da inanıyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment