Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Kripto Para Yatırımcılarını Takip Etmek İçin Ekip Kuruyor

Avustralya, vergi uyumluluğunu sağlamak için bir ekip kurduğunu ve  kripto para yatırımcılarını izleyeceğini açıkladı.

Hükûmetlerin çok değer verdiği bir şey varsa o da vergilerdir. Hükûmetin işlevini srüdürmeye devam etmesi gelirlerin toplanması (ve harcanması) ile sağlanır. Elbet bazı şüpheci kişiler vergi verenlerin ödedikleri paraların birilerine rüşvet vermek ve oy sağlamak için kullanıldığını söyleyebilir.

Durum ne olursa olsun, hükûmet vergiden muaf tutulması adına gerçekleşen herhangi bir şeyden kaçınır; bu da bir yandan ilgileri kripto paraların üstüne çekmiş olur. Avustralya, vergilendirme için kripto paraya daha yakından bakmaya başlayan yeni ülkelerden biridir.

Kimse Vergi Müdüründen Kaçamaz!

Merkezi olmayan yapısı nedeniyle kripto para, hükûmetler için bazı izleme ve vergi zorlukları ortaya koyuyor.  Avustralya hükûmeti, kripto paranın yükselmesinden dolayı halkının vergilerini adil bir şekilde ödemeyeceğinden dolayı endişe duyuyor.

Geçtiğimiz IRS / Coinbase savaşında gösterilen bu korkunun sebebi var. Kripto para ticareti için kullanıcı hesaplarını incelerken, IRS, kullanıcıların sadece% 0.2‘sinin kripto para ticaretinden bir kayıp veya kazanç bildirdiğini tespit etti.

Avustralya Vergi Dairesi (ATO), kripto paranın işlemlerini takip edecek bir ekip oluşturuyor. Hedef, borçlanılan vergilerin ödenmesini sağlamak.

Ayrıntıları İncelemek

Bankacılık, teknoloji, finans ve vergi kanunu olmak üzere birden çok sektörden uzman bir grup oluşturacak. Bu grup, kripto para ticaretinde parayı takip etmek için stratejiler geliştirecek. Grubun ilk toplantısı önümüzdeki ay yapılacak.

ATO’nun bir sözcüsü şunları söyledi:

“Kripto para  ile ilgili vergi konularına ilgi duyan kilit paydaşlarla istişare ediyoruz. Kripto para  ile ilgili olarak mevcut ve gelecekteki gelişmelere ilişkin ortak sorgular ve senaryolar, pratik konular ve vergi etkilerini tartışacağız.”

ATO ayrıca dijital para birimlerinden vergiyi nasıl tahsil edileceğini ve vergi yükümlülüklerinin neler olabileceğini araştırıyor. Şu andan itibaren, kripto paralar, sermaye kazançlarını hesaplamak için bir varlık olarak kabul edilmekte.

Bitcoin’i ve diğer dijital paraları kısıtlamak adına daha da fazla düzenleme yapılacağına kuşku yok. Geçtiğimiz ay Avustralyalı bankaların, Bitcoin kullanıcılarıyla ilişkili banka hesaplarını dondurmaya başladığını bildirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment