Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Merkez Bankası Başkanı, Kripto Para Yatırımcılarını Ters Rüzgarlara Karşı Uyardı

Avustralya Merkez Bankası Başkanı Philip Lowe, kripto para piyasasının geleceğine ilişkin belirsizliklerin sürdüğünü vurgulayarak yatırımcıları uyardı.

Lowe, Daily Mail’in aktarımına göre, “Kaçırma korkusunun [FOMO] hane halkları üstündeki etkisi gitgide azalabilir ve [bu insanlar], birçok ülkedeki menkul kıymet regülatörünün, belli bir ihraççısı ve dayanağı olmayan, fiyat bakımından yüksek derecede belirsizlik barındıran şeylere yatırım yapma konusunda bulunduğu uyarılara daha fazla kulak asmaya başlayabilir.” açıklamasında bulundu.

Bu varlıkların uzun vadede ne kadar “kullanışlı olacaklarına” dair “çok fazla belirsizliğin” olduğunu söyleyen Lowe, piyasada günümüz şartlarında oluşmuş ve spekülasyona dayalı olan talebin “tersine dönebileceğini” söyledi.

Avustralya’daki resmi verilere göre ülkede 2018 yılından bu yana kripto para satın almış olan kişilerin sayısı 810 bini aşıyor. Ülkede yapılan kripto para işlemlerinin sayı bakımından 2020’ye göre %63 oranında arttığı tahmin ediliyor.

Sıradan ödeme işlemlerinde kripto paradan ziyade sabit değere sahip bir birimin tercih edilmesinin daha muhtemel olduğunu belirten Lowe, merkez bankası tarafından çıkarılacak bir dijital paranın kripto paradan daha kullanışlı olabileceğini düşünüyor.

Dijital merkez bankası paralarıyla (CBDC) ilgili çalışmalarını sürdüren Avustralya Merkez Bankası, bu yönde nasıl bir adım atılacağı noktasında nihai bir karar almış değil. Lowe, perşembe günkü açıklamalarında şu an için CBDC çıkarma yönünde bir kamu politikasının oluşmadığını açıkladı.


Görsel: Philip Lowe, RBI
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!