Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Meta, Mobil Ödeme Hizmeti Novi’yi Kullanıma Sunuyor

Meta, yeni mobil ödeme hizmeti Novi Wallet’ı Facebook ve WhatsApp dahil olmak üzere tüm alt şirketlerinde kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Novi, stablecoinleri almak, satmak ve tutmak için Ekim 2021’de çıkarılan bir dijital para cüzdanıdır. Dolar ve euro gibi paralara bağlı olan stablecoinler, uzun zamandır itibari para biriminden kripto paralara geçen müşteriler için bir köprü görevi görmüştür.

Novi kurucularından David Marcus Twitter’da paylaştığı bir gönderide: “Meta şirketi altında ödeme yöntemlerimizi ve ürünlerimizi birleştiriyoruz.” dedi.

Kullanıcılar için herhangi bir şey değişmeyeceği, WhatsApp’ın yalnızca para alışverişi için yeni bir hizmet eklendiği belirtildi.

Android ve iOS’un WhatsApp’ın son güncellemesini kullanan kişiler için pilot program ABD’de başladı.

Bankacılık, tüketici koruma ve antitröst sektörlerinden regülatörler, Novi projesini askıya alması için Meta’ya çağrıda bulundu.

Amerikalılar ve Açık Piyasalar Enstitüsü, ABD Adalet Bakanlığı’nı ve diğer düzenleyici kurumları; bir Meta projesi olan Novi dijital cüzdanını, Para Birimi Denetleme Ofisi onaylı bir tüzük olmadan mevduat kabul edip etmediğini araştırmak amacıyla incelemeye çağırdı.

Tüzük genel hatlarının yanı sıra bir bankanın güvenlik ve yasallık kurallarına nasıl uyacağını da belirtiyor. Güncel olarak Novi, ABD federal yasalarına göre para hizmetleri sunan bir şirket lisansına sahip olmanın yanında 38 eyalette de para aktarımı lisansına sahiptir. New York regülatörleri şirketi “sınırlı-amaçlı şirket” olarak sınıflandırıyor.

Stablecoinler Novi’nin temel dayanağıdır. Bir süre önce Amerika Başkanı Joe Biden, Başkanın Finansal Piyasalar Çalışma Grubunu topladı ve stablecoinlerden yararlanmak isteyen şirketlerin, bankalar gibi regülasyonlara uyması gerektiğini belirten bir rapor yayınladı. Çalışma grubunun stablecoinlere olan ilgisi, Meta şirketinin Tether stablecoinine olan ilgisi ve Tether’in stablecoinini destekleyecek yeterli nakit rezervine sahip olmamasıyla başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!