Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Regülatörü Gemini Tarafından Yönetilen Bitcoin (BTC) Ethereum (ETH) ve Filecoin (FIL) Fonlarını Askıya Aldı

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), varlık yöneticisi Holon Investments’ın Gemini tarafından yönetilen üç kripto fonunu askıya aldı.

Bir basın açıklamasına göre Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu, Sidney merkezli varlık yöneticisi Holon Investments‘ın perakende yatırımcılara yönelik üç farklı kripto fonunu 21 gün süreyle askıya aldı. Kararın arkasındaki gerekçenin Holon Investments’ın “uyumsuz pazar hedefi” belirlemesi olduğu belirtildi.

Düzenleyici kuruma göre Holon’un kripto fonlarının, potansiyel olarak orta, yüksek veya çok yüksek risk ve getiri profilindeki yatırımcıları içeren hedef pazara kitlesine uygun olmadığına inanıyor. Askıya alınan fonların Holon’a ait Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) ve Filecoin (FIL) fonları olduğu belirtildi. Söz konusu üç fon, kripto para borsası Gemini tarafından yönetiliyor.

ASIC yetkilileri yaşanan gelişmeler hakkında şu açıklamalarda bulundu:

ASIC’in uyarıları zamanında ele alınmazsa, fonlara kalıcı olarak durdurma emri verilecek. Holon, herhangi bir nihai durdurma emri yapılmadan önce ASIC’e başvuruda bulunma fırsatına sahiptir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!