Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Vergi Ödemeyen Yatırımcıların Peşine Düşüyor

Avustralya Vergi Dairesi, ülkedeki vergi kaçakçılarını yakalayabilmek için yeni bir sistem geliştiriyor. Bu sistemden en çok etkilenecek kişiler arasında kripto para yatırımcılarının da bulunacağı düşünülüyor.

Avustralya’daki kripto para yatırımcılarının normal şartlar altında yaptıkları yatırımlardan elde ettikleri kâr miktarına göre vergi ödemeleri gerekiyor. Ancak ülkedeki yatırımcılar aylar önce alınan bu hükümet kararına uyum sağlamaya pek yanaşmıyorlar. Şu ana dek yatırımları için vergi ödemeyen ve vergi kaçıran kripto para yatırımcıları bir şekilde yakalanmadan yatırım yapmaya devam edebiliyorlardı.

Ülkedeki Vergi Dairesi ise bu duruma bir son vermek istiyor. Avustralya Vergi Dairesi ülkedeki yaklaşık 500 bin ile 1 milyon arasında vatandaşın kripto para sahibi olduğunu, bu vatandaşların bir kısmının kripto paraları kötü amaçlarla kullanıyor olabileceğini düşünüyor.

Vergi yetkilileri hem ülkedeki diğer hükümet kuruluşlarından hem de uluslararası örgütlerden yardım alarak bu durumu sonlandırmak ve yasa dışı kripto para kullanımını bitirmek istiyor. Vergi Dairesi yetkililerinden Will Day konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Vergi mükelleflerinin doğru kararı vermelerini ve doğru miktarda vergi ödemelerini istiyoruz.”

Avustralya Vergi Dairesi şu an için ülkedeki kripto para yatırımcılarının kimliklerini bilmediğini, bu kişiler hakkında oldukça kısıtlı bilgiye sahip olduğunu kabul ediyor. Ancak yetkililerin geliştirecekleri yeni veri takip sistemiyle birlikte bu durumun değişeceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment