Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MakerDAO Yöneticisi: DAI Ağını Sabitlemeyi Başardık

MakerDAO COO’su tarafından yapılan açıklamalara göre bir sabitkoin olan ve Amerikan Doları (USD) ile desteklenen DAI an itibarıyla kısmen sabit bir duruma gelmiş durumda.

MakerDAO tarafından DAI adı altında geliştirilen sabitkoin geçtiğimiz günlerde sektör genelinde bir tartışma konusu olmuştu. DAI takipçileri ağdaki arz ve talep dengesizliğini yakından takip etmiş, bu durumun nasıl çözüleceğini merakla izlemişlerdi.

MakerDAO COO’su Steven Becker geçtiğimiz günlerde yine şirketin yetkili isimlerinden olan Richard Brown ve Vishesh Choundhry ile birlikte Reddit’te bir soru cevap etkinliği düzenledi ve MakerDAO hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

MakerDAO ağdaki dengesizliği çözebilmek için sabitlik ücreti diye yeni bir sistem geliştirmiş ve bunu ağa entegre etmeye karar vermişti. Becker tarafından yapılan açıklamalar bu sistemin başarılı olduğunu ve DAI ağının an itibariyle neredeyse tamamen sabit hale geldiğini gösteriyor.

Becker ayrıca DAI fiyatında yaşanan dalgalanmaların birden fazla sebebe dayanabileceğini, bu durumun yalnızca arz ve talep dengesizliğiyle açıklanamayacağını vurguladı. Becker bu durumda kripto para sektörünün genel performansının da etkili olabileceğini hatırlattı ve şu yorumuyla birlikte DAI takipçilerini rahatlattı:

“Pariteyi an itibariyle sabitmiş gibi değerlendirebilirsiniz. Ancak şu an için indirimli bir fiyat görüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment