Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’daki Kolejde Kripto Para Eğitimi Verilecek

Bitcoin‘in gençler arasında epey popüler olduğu ülkelerden olan Avustralya’da bir kolej, öğrencileri kripto paralar hakkında eğitmek adına bir nevi ‘bilgi gecesi’ düzenlemeye karar verdi. Brisbane’deki St. Laurence’s College yakın zamanda öğrencilerin velilerini öğrencilerin kripto paralara duyduğu yüksek ilgi sebebiyle bir “eğitici sunum” yapmak istediği yönünde bilgilendirdi.

Öğrencilerden Yoğun İlgi

Brisbane, Avustralya’daki kolej öğrencileri, velileri ve fakülteyi kripto paraların “yeni sektörü” hakkında eğitmek için katılımın mecburi olmadığı bir toplantı yapacağını duyurdu.

E-posta ile bilgilendirme yapan koley “St. Laurence’s College’ın konuda resmi bir tarafı olmasa da öğrencilerin bu yatırım hakkında dikkatli olmaları ve eğitilmeleri gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“Sunumda kripto paraların özelliklerine, bunların altındaki teknolojiye değinilecek ve piyasanın durumu ile yatırımları güvende tutmak hakkında basit bilgiler verilecek.”

Etkinliğin 2 Şubat’ta gerçekleşmesi planlansa da bu tarih ertelendi ve etkinlik henüz gerçekleşmedi.

Sunum Önerisi Beğenildi

Queensland University of Technology’de işletme profesörü olan Chrisann Lee okulun bu kararını destekledi ve gençlerin kripto paralar ile ilgili böyle bir eğitimden epey faydalanabileceklerini söyledi.

“Gençler bütçe ve faiz gibi konulardaki basit finans okuryazarlığında iyi olsalar da yatırım gibi ileri konularda zorlanıyor olabilirler” diyen Dr. Lee, öğrencilerin “satın aldıkları (şeyin) altında yatan varlık, bunu destekleyen teknoloji, bunun güvenliği ve bu gibi şeylerde” eğitim almalarının çok önemli olduğunu çünkü ancak bu sayede “bilgili kararlar verebileceklerini” söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment