Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Binance Saatlerdir Kapalı

En büyük kripto para borsalarından olan Binance birkaç saattir offline durumda.

Binance ekibi, sunucularda yaşanan bir sorun nedeniyle bakım yapılması gerektiğini ve bu yüzden ticaret platformunun geçici süreliğine offline olacağını söyledi.

“Kullanıcılarda ve ticaret hareketliliğinde yaşanan ciddi artış dolayısıyla Binance’in sistem güncellemesini genişletmesi gerekiyor ve (güncellemenin) 17:00 TSİ‘de bitmesi bekleniyor.”

“Bu süreç zarfında para çekme ve ticaret işlemleri askıya alınacak. Rahatsızlık için özür diler; sabrınız için teşekkür ederiz.”

Binance ekibinden resmi duyuru gelmeden birkaç saat önce de borsada işlem yapma konusunda sıkıntılar yaşanıyordu. O saatleri de dahil edip borsa faaliyetlerinin yeniden başlama saatini 17:00 kabul edersek borsa toplamda yaklaşık 14 saat boyunca kapalı kalmış olacak.

Ekip tarafından yapılan ilk açıklama yatırımcılar arasında biraz kafa karışıklığına neden oldu çünkü ekip, o sırada bir bakımın devam ettiğini ve bu süreç içerisinde yatırımcıların platformdan yeteri kadar verim alamayabileceklerini söylemişti.

Ancak kısa süre sonra yatırımcılar emirleri uygulama, para çekme ve para yatırma gibi işlemlerde sıkıntı yaşamaya başladılar.

Ticaretle alakalı yapılabilecek her işlemde sıkıntı yaşamaya başlayan yatırımcılar ekipten gelen bu “bakım” açıklamasından pek memnun kalmadı. Kısa bir süre sonra ise Binance CEO’su olan Changpeng Zhao bir duyuru yayınlayarak borsanın birkaç sunucu sorunu yaşadığını ve bu sorunları düzeltmenin birkaç saat sürebileceğini söyledi.

Zhao bu açıklamadan birkaç saat sonra (7 Şubat 20:47) bir duyuruda daha bulunarak sorunu çözmenin biraz daha gecikebileceğini (yaklaşık 10 saat) söyledi. Ancak Zhao, bakıma devam etmeden önce yatırımcılara para çekebilmeleri için 30 dakikalık bir zaman dilimi verdi.

Bu süreç zarfından bir zamanlar Çin’in en büyük borsası olan OKCoin’in Hong Kong’da merkezlenmiş olan kripto para ticaret platformu olan OKEx, günlük ticaret hacmi bakımından küresel piyasadaki en büyük borsa oldu ve Güney Kore’deki Upbit ve Binance borsalarını geride bıraktı.

Bu teknik arızalardan önce Binance açık ara dünyanın en büyük borsasıydı ve Binance’in ardından Upbit ve OKEx geliyordu.

Görsel: TheMerkle
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2 Comments

  • hakan
    Posted 09 Şubat 2018 - 07:49 07:49

    merhaba ben siteye hesabıma giremiyorum diyelim ki çöktü paramızı nasıl alacaz

  • Ugur
    Posted 08 Şubat 2018 - 15:11 15:11

    Kapanmis olma ihtimali varmi acaba ne dereiniz ?

Leave a comment