Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder İkizler Bitcoin’in Tekrar Yükseleceğini Düşünüyorlar

Gemini CEO’su Tyler Winklevoss ve Gemini Başkanı Cameron Winklevoss 7 Şubat’ta Bitcoin fiyatında son günlerde yaşanan düşüş hakkında yorum yaptılar. Winklevoss kardeşleri Gemini’deki rollerinden ziyade resmi olarak tanınmış ilk Bitcoin milyarderleri olarak tanıyabilirsiniz.

İkizler 2011 yılında Mark Zuckerberg’e açtıkları dava sonucunda 65 milyon $ gibi bir tazminat almış ve bunun 11 milyon $’ını Bitcoin’e yatırım yapmak için kullanmışlardı. İkizler 120 $ gibi şimdiye kıyasla oldukça düşük bir fiyattan Bitcoin aldılar. Seneler içinde ikizlerin sahip oldukları Bitcoin serveti ne kadar değişti tam olarak hesaplamak güç olsa da ikizlerin 90 binden fazla Bitcoin’e sahip oldukları hesaplanıyor.

Bloomberg‘e verdikleri röportajda Bitcoin’in son zamanlardaki durumu hakkında konuşan ikizler, yaşanan düşüşün Bitcoin için bir son olmadığını düşündüklerini gayet açık bir şekilde gösterdiler ve bu düşüşü pek de umursamadıklarını belirttiler. Röportaj sırasında ikizlere Bitcoin’in 7 bin $’ın altına düşmesi hakkında ne düşündükleri sorulduğunda Tyler Winklevoss, Bitcoin’in “8 $ olduğu zamanları hatırladıklarını ve fiyatın şu an 8 bin $ civarında olmasından gayet memnun olduklarını” söyledi. Özellikle kripto para yatırımında sıkça duymaya başladığımız “satıncaya kadar zarar ya da kar etmiş olmazsın” mottosu Winklevoss ikizler tarafından da benimsenmişe benziyor. İkizler Bitcoin’in 10 bin $’ın üstündeki seviyeden 7 bin $’ın altına kadar inmesini zarar olarak görmüyor, 7 bin $ düzeyini kendi içinde değerlendiriyorlar.

İkizler aynı zamanda yaşanan bu düşüşün ne ilk ne de son olduğunu düşünüyorlar. Bu düşüş-artış döngüsüne oldukça fazla kez tanıklık ettiklerini söyleyen ikizler bunun artık alışılmış olduğunu söylüyor ve Bitcoin’in her düşüşten sonra daha güçlü hale geldiğini düşünüyorlar:

“Bu döngünün olduğunu daha önce de gördük. Neler olup bittiğini kaçırdım biraz ama 20 kez filan olmuş olabilir. Çok fazla heyecan var, ilgi artıyor ve piyasaya yeni para giriyor. Fiyat biraz artıyor daha sonra düşüyor. Ama Bitcoin her zaman bir öncekinden daha sağlıklı ve daha yüksek bir zemin buluyor gibi. Bu düşüşte de aynısının olacağını düşünüyorum.”

Bitcoin’de düşüş yaşanırken bazı taraflardan Bitcoin’in “olması gereken düzeye indiği” tarzında yorumlar geldiğini görebiliyoruz. Röportaj sırasında ikizlere de Bitcoin’in onlara göre hangi seviyede olması gerektiği soruldu. Tyler Winklevoss Bitcoin’i altın ile kıyasladıklarını ve Bitcoin’in altından daha iyi olabileceğini söyledi. Winklevoss aynı zamanda Bitcoin’in sahip olduğu piyasa hacminin 7 trilyon $’a kadar yükselebileceğini, yani 30-40 kat civarında bir büyüme görebileceğimizi düşünüyor:

“Biz altının yapısına bakıyoruz. Altının karakteristikleri ve nitelikleri düşünülünce Bitcoin özellik bakımından altınla eşdeğer ya da daha üstün. Altın piyasasının hacmi 7 trilyon, Bitcoin’inkinin ise 100 milyar-200 milyar civarı olduğunu söyleyelim. Bitcoin’in altını yıkacağını, altın 2.0 olduğunu düşünüyoruz. Bitcoin 100 milyar $’dan 7 trilyon $’a kadarki aralıkta bir yerde olabilir ki bu da şu anki düzeyden 30-40 kat büyüme olabilir demek. Bu çok fazla gibi görünebilir Bitcoin’in değerinin hangi düzeyde olması gerektiğine dair en mantıklı çerçeve bu.”

Winklevoss ikizleri resmi olarak ilk Bitcoin milyarderleri olduklarında Bitcoin fiyatı 10 bin $ düzeyinin üstündeydi ancak yakın zamanda yaşanan düşüşle portföylerinde ne kadar değişiklik oldu bilemiyoruz. İkizlere, Bitcoin’de yaşanan düşüşten sonra hala daha milyarder olup olmadıkları sorulduğunda şöyle yanıtladılar:

“Kripto paralardan oluşan bir portföyümüz var. Bitcoin’e yatırım yaptık, başlarda Ether’a yatırım yaptık ve birkaçına daha. Sektörde uzun süreliğine varız ve öylece oturup fiyatın değişmesini izlemiyoruz. İster on yıl olsun ister birkaç on yıl olsun uzun vadede kalacağız. Dediğim gibi Bitcoin’in 8 $ olduğu zamanları hatırlıyoruz yani bu aşamadan sonra ne gelirse kâr.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment