Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Kripto Paraları Öncelikli Görmüyor

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 7 Şubat’ta kripto paraların yasal olarak düzenlenmesi konusundaki tutumunu açıkladı ve bu konunun “yapılacaklar listesinde üst sıralarda olmadığını” söyledi.

ECB’nin Denetleme Kurulu Başkanı olan Daniele Nouy gelecekte kripto paralara yönelik uygulanacak yasal düzenlemelerin Avrupa’da yapılıp yapılmayacağı hakkında bir “fikri olmadığını” söyledi ve ECB tarafından düzenlenen bankaların kripto para sektörüyle bağlantılarının “çok çok düşük” olduğunu belirtti. Nouy:

“Konuyu düzenleyici bir bakış açısından dikkatlice inceliyoruz ve gerekmesi halinde bir şey yapmaya hazırız ancak şu ana dek (bu konu) yapılacaklar listemizde çok üst sıralarda değil.”

Batı devletlerindeki bazı yetkililer Mart ayında Arjantin’de gerçekleşecek olan G20 zirvesinde kripto para düzenlemeleri konusunun konuşulmasını istiyorlar. Kripto paraların G20’de masaya yatırılmasını isteyen taraflardan biri de ECB’nin ta kendisi.

Geçtiğimiz ay yapılan Dünya Ekonomi Forumu’nda kurul üyelerinden Benoit Coeure, Arjantin’de yapılacak olan etkinlikte uluslararası yetkililerin bu konuya “oldukça odaklanmalarını beklediğini” söylemişti.

Fransa Maliye Bakanı olan Bruno Le Maire de Aralık ayında kripto paraların yasal olarak düzenlenmeleri konusunda bazı hamlelerin atılması gerektiğini söylese de ECB, konuya direkt olarak müdahale etmeye pek niyetli değil gibi görünüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment