Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya’daki Şirket Kendi ICO’sunu Durdurma Kararı Aldı, Sebep ‘Yasalar’

Avustralya merkezli startuplardan olan Global Tech Exchange’in (GTE) ICO’su askıya alındı. Şirket, konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu durdurma kararının Avustralya Menkul Kıymet ve Yatırım Komisyonu (ASIC) tarafından belirlenen standartla ilgili olduğu belirtildi.

Business Insider tarafından yapılan habere göre GTE bu yazın başlarında eğitici unsurların bulunduğu bir borsa platformu oluşturmak, bunun yanında da 50 milyon dolar değerinde yatırım toplamak istiyordu. Şirket bu hedefleri doğrultusunda kendi ICO’sunu düzenlemeye başlamıştı.

Avustralya’nın ünlü isimlerinden olan Michael Clarke ile bir reklam anlaşması yapan şirket, bu anlaşma sayesinde kısa sürede tanınırlık kazandı. Hatta Clarke, şirket hakkında şöyle bir açıklama yaparak desteğini göstermişti:

“Global Tech ile çalışmaktan büyük heyecan duyuyorum. Global Tech’in azmi beni doğrudan kendine çekti ve Blockchain teknolojisi hakkında daha fazla şey öğrenmek için sabırsızlanıyorum.”

Clarke bu açıklamasını Twitter üzerinden de paylaştı ancak kendisinin bu yorumu kısa bir süre içerisinde ciddi miktarda tepki çekti. Pek çok kişi kendisini ICO’ların yasal belirsizliklerini gerekçe göstererek uyardı.

Global Tech’in yürüttüğü ICO tam olarak neden durduruldu bilemiyoruz. Ayrıca bu konuda ASIC’den de bir açıklama yapılmış değil. Eldeki bilgilere göre konuşacak olursak Global Tech’in bu kararı kendi başına aldığını söyleyebiliriz. Şirket, ICO’sunu askıya almak için ASIC’ye bizzat başvuruda bulunmuş olabilir.

Ayrıca şirketin sitesinde yapılan açıklamaya göre müşterilerin tamamına para iadesi yapıldı. Yine sitedeki açıklamaya göre Michael Clarke’ın artık Global Tech Exchange ile hiçbir ilişiği bulunmuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment