Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralyalı Avukat: Justin Sun Hırsızlık Yaptı

JPB Liberty’nin CEO’su olan Avustralyalı avukat Andrew Hamilton, Justin Sun’ın hırsızlık yaptığını düşünüyor.

Justin Sun’ın satın aldığı Steem platformunda geçtiğimiz günlerde büyük bir hard fork yapıldı. 0.23 hard forkunun sonucunda Steem ağından Hive ağına geçiş yapan 65 eski Steem kullanıcısının tokenlarına el kondu. Olaydan etkilenen bu kişiler toplamda 65 milyon dolar civarında para kaybettiler.

Binance, Bittrex gibi dev borsaların desteklemek ‘zorunda kaldıkları’ bu hard fork kripto para camiasında büyük tartışmalara yol açtı. Binance CEO’su Changpeng Zhao bu olayla ilgili özel olarak görüşlerini paylaştı ve bu hard forku neden desteklemek zorunda kaldıklarını anlattı.

Hırsızlık Yaptı

Justin Sun’ın yönetiminde olan Steem’de böyle bir “el koyma” işleminin yapılmış olması ne kadar doğru bilemiyoruz. Fakat Andrew Hamilton’a göre Justin Sun’ın yaptığı şey Birleşik Krallık’taki ve ABD’nin Teksas Eyaletindeki yasalara göre hırsızlık olarak kabul ediliyor.

65 kişiye ait 23 milyondan fazla Steem tokenına el konulması olayını yorumlayan Hamilton; Steem ağının şu anda büyük ölçüde Justin Sun’ın kontrolünde olduğunu ve Sun’ın bu yüzden bu olaydan sorumlu tutulabileceğini düşünüyor. Konuyla ilgili detaylı bir analiz paylaşan Hamilton şu yorumu yapıyor:

“Benim hukuki görüşüm Justin Sun’ın, Steemit Inc.’in ve Steem hesaplarını kontrol eden şahısların Birleşik Krallık ve Teksas yasaları kapsamında hırsızlık işledikleri yönündedir.”

Kaynak

Ne İşe Yarayacak?

Hamilton’ın görüşleri henüz somut olarak pek bir şey ifade etmiyor. Ancak olayın kurbanları Justin Sun’a veya Steemit’e karşı toplu bir dava açma kararı alırlarsa Hamilton’ın görüşlerinden faydalanabilirler.

Steemit kurbanları olayı mahkemeye taşıyacaklar mı, taşımayacaklar mı bilemiyoruz. Fakat bu hard fork yüzünden 1 milyon dolardan fazla parasını kaybetmiş insanlar söz konuu. Ayrıca bu olay; Steemit ve Hive ile hiçbir bağlantısı olmayan isimlerden de büyük tepki görüyor. Hal böyleyken Steemit olayı uzun süre gündemde kalacak gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment