Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralyalı Firma Kripto Para Birimleri Teminatlı Kredi Vermeye Başladı

Melbourne tabanlı bir şirket, yakın zamanda yaptığı bir duyuru ile artık kripto para birimi teminatlı kredi vermeye başladığını açıkladı. Helio isimli firma, Avustralya’nın finansal regülatörlerinden onaylı bir kurum olup, mevcut ayı piyasasında en çok ihtiyaç duyulan hizmetlerden birisini vermeye başladı. Kripto para sahipleri şartların bu çok kötüye gittiği piyasada, ellerindeki kripto para birimlerini likiditeye çevirmeden, bunları teminat göstererek kredi alabilecek ve bu sayede zararına satış yapmak zorunda kalmayacak.

Helio ilk olarak teminat açısından sadece dört kripto para birimi ile başladığını, ancak daha sonra bunun daha da artış yaşayacağını vurguladı. Platformun başlamayı seçtiği kripto para birimleri arasında ise Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve XRP yer alıyor. Firma 48 aya kadar varan vade ile %17 ve %24 civarında yıllık maliyet oranı uygulamakta ki bu teminatın miktarına göre değişiyor.

Müşteriler %30, %40 ve %50 oranlarında kredi  – değer oranı (LTV) seçebilmekte. Örnek vermek gerekirse, eğer bir müşteri %30 LTV’si olan 10.000 dolarlık bir krediye başvurmak istiyorsa, bu onun teminat olarak 7.19 BTC vermesini gerektiriyor. Bu durumda yıllık maliyet oranı da %17 civarında oluyor ve aylık ödeme ise 350 dolar civarında yansıtılıyor.

Özellikle bir çok traderın zor günler yaşadığı 2018 yılı, bu gibi efektif çözümlerin doğmasına neden oldu. Helio firması bu konuda ilk değil ve daha önce teminat olarak kripto para birimlerinin gösterildiği çok fazla kredi verme platformu kuruldu. Bunun yanı sıra bazı kripto para borsalarında ve platformlarda sahip olduğunuz kripto para birimleri üzerinden belirli vadelerde faiz alınabilmesini sağlayan şemalar da mevcut.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment