Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: 80 Milyon Dolarlık ICO’nun Başkanı Aslında Saadet Zinciri Üyesi

TenX’in başkanı Julian Hosp, bir saadet zincirinin parçası olmakla suçlanıyor.

İddialara göre Hosp’un Avusturya’daki Lyoness adlı bir şirketler ilişiği bulunuyor. Bu şirketin Norveç, Avusturya ve İsviçre gibi ülkelerde saadet zinciri olarak faaliyet gösterdiği biliniyor.

Hosp ile ilgili bu iddia aslında bundan birkaç ay önce ortaya atıldı. Özellikle Çin‘deki bir grup insan Hosp’un TenX’in başına geçmeden önce bu saadet zincirinde aktif rol oynadığını öne sürüyordu. Kendisinin bu zincirle alakalı bir sunum yaptığı görüntüler de ortaya çıkarıldı.

Hosp, paylaşılan bu videoda insanlara çeşitli tavsiyelerde bulunuyor. Hosp bu videoda insanlara aileleriyle ve arkadaşlarıyla olan ilişkilerinden faydalanmalarını, onları bu sayede zincirin bir parçası haline getirebileceklerini söylüyor.

Bu videonun ortaya çıkması hem Hosp’un hem de genel olarak TenX’in zarar görmesine yol açabilir. Eğer videonun doğruluğu kanıtlanırsa Hosp’un itibarı büyük ölçüde zedelenebilir.

TenX geçtiğimiz yıl bir ICO düzenleyerek 80 milyon dolar değerinde yatırım almayı başardı. Şirket, “kripto para ile ödeme yapmayı kolaylaştırma” sloganıyla yola çıktı ve insanların epey ilgisini çekti.

Ne var ki şirketin başına getirilen Hosp’un geçmişiyle alakalı sürekli bir soru işareti vardı. Bu soru işaretleri şimdiye kadar çok dile getirilmedi -daha doğrusu getirilemedi-. Twitter üzerinden Hosp’un geçmişiyle ilgili paylaşımlarda bulunan hesaplar kısa süre içerisinde askıya alınıyordu ve bu da bu paylaşımların yok olmasına sebep oluyordu.

Yukarıda paylaştığımız videoda Hosp’un söylediği şeylerden biri şu şekilde:

“Şunu hiç aklınızdan çıkarmayın; illa ki yüzde 100 gerçeği söylemek zorunda değilsiniz. Eğer bu taktikleri uygularsanız şu an hayal bile edemediğiniz kadar para kazanabilirsiniz. Belli başlı kurallara uyarsanız sürekli kendinize bağlayacak birini bulursunuz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment